"Mamutu medības" ir bērnu un jauniešu organizācijas "Jaunie vanagi" rīkotās nakts orientēšanās sacensības, kas šogad norisināsies Engurē un tās apkārtnē naktī no 11. uz 12. februāri. Sacensību mērķis ir pierādīt piecu cilvēku komandas garu, atrast un apciemot visus kartē atzīmētos kontrolpunktus, veiksmīgi izpildīt tajos esošos uzdevumus, atceroties par draudzību, jo galvenā balva ir draudzīgākās komandas ceļojošais kauss, stāsta pasākuma organizatoru pārstāvis Edgars Baranovs.

Šogad mamuti tiks medīti jau 15. reizi, tāpēc ir nedaudz mainīts trases koncepts – šogad trase būs lielāka, iekļaujot vairāk kontrolpunktu un paaugstinot dalībnieku skaita limitu. Trase plānota aptuveni 30 kilometrus gara un sastāvēs no 10 lielajiem kontrolpunktiem, kur komandām būs jāpilda divi dažādi uzdevumi, kas saistīsies ar kādu no četrām dabas stihijām – uguni, ūdeni zemi vai gaisu. Tātad ne vien sportistiem un ātrākajiem, bet arī lēnākajiem dabas baudītājiem solās būt interesanta nakts, jo būs iespēja pildīt vairāk uzdevumu kā citus gadus.

Dalībniekiem jābūt gataviem uz pilnīgi visu – vai tā būtu skriešana pa oglēm, vai lēkšana ar virvēm, vai pat peldēšana Baltijas jūrā, neaizmirstot arī par uzdevumiem, kur jāizmanto ne tikai veiklība, bet arī saliedēts komandas darbs un prāta spējas. Tieši uzdevumu dažādība ir Mamutu medību odziņa, jo to daudzveidība dalībniekiem vienu nakti padara par veselu piedzīvojumu, ko gaidīt katru gadu.

Pieteikšanās un sīkāka informācija: www.jaunievanagi.lv

Bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi" darbojas jau kopš 1992. gada. Organizācijas pamatvērtība ir radošu ideju realizācija dzīvē, un galvenās darbības jomas ir aktivitātes pie dabas, kā arī neformālā izglītība – semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!