Foto: Vida Press
Šķiet, viesuļvētra "Katrīna" Ziemeļameriku pārsteidza pavisam nesen, laupot vairāk nekā divu tūkstošu cilvēku dzīvības un tūkstošus atstājot bez pajumtes, tomēr šomēnes aprit jau 10 gadi kopš traģiskajiem notikumiem un kādreiz brīnišķīgās un ļaužu pilnās Ņūorleānas ielas un parki vēl joprojām atgādina spoku pilsētu. Interesanti, ka šīs vietas arī tagad ir populārs tūrisma objekts.

Fotogrāfs Stefs Loless (Seph Lawless), kas specializējies pamestu un spocīgu vietu fotografēšanā, iemūžinājis skolas, mājas un atrakciju parkus, kas tagad stāv aizmirsti un tukši, atgādinot par "Katrīnas" radīto postu. 

Stefs lielākoties fotografējis mājas un dzīvokļus Ņūorleānas 9. rajonā, kas no viesuļvētras cieta vissmagāk un kurā mājas lielākoties piederēja afroamerikāņiem. Fotogrāfijas spilgti parāda, cik daudz darba vēl jāiegulda, lai šī vieta atgūtu agrāko izskatu, raksta Vida Press.

Foto: Vida Press

"Skumjākās bildes, ko esmu uzņēmis, ir tās, kur redzamas tukšas kāpnes un terases vietās, kurās kādreiz atradās ēkas. Kad sastapu grupiņu vīru, kas sēdēja uz šādām kāpnēm 9. rajonā, viens no vīriešiem norādīja uz savu draugu un teica: "'Šīs kādreiz bija viņa mājas!"," atceras fotogrāfs. "Kāpnes, kas ved uz nekurieni, redzamas it visur, kur pāri brāzusies viesuļvētra "Katrīna". Dažviet tieši blakus tiek celtas arī jaunas ēkas. Skaudrā atšķirība šajā skatā atgādina par sāpīgo pārdzimšanu."

Tai pašā laikā brīnišķīgi un spocīgi attēli uzņemti arī kādreiz populārajā atrakciju parkā "Six Flag", kura "amerikāņu kalniņi" nu pamesti aizmirstībā. 

Jāpiebilst, ka tūrisma firmas šo traģisko notikumu steidza izmantot jau drīz pēc katastrofas, un arī pašlaik tiek piedāvātas vairākas ekskursiju programmas pa vētras izpostītajām vietām gida pavadībā – daudzi no šiem gidiem paši piedzīvojuši "Katrīnas" spēku. Piemēram, tūrfirma "Tours of Isabelle" piedāvā 3,5 stundas garu ekskursiju grupām līdz pat 400 cilvēku sastāvā, bet tūrfirma "Gray Line" – trīs stundas garu tūri, kura pieaugušajiem izmaksā 44 ASV dolārus jeb 40 eiro.

www.themecircle.net

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!