Foto: AP/Scanpix
Tūristu un vienkārši ziņkārīgo pūļi atkal plūst nelielās Zālfeldes pilsētiņas virzienā - Tīringenē, Austrumvācijā. Tur slavenais 'olu vīrs' Folkers Krafts atkal izrotājis savu leģendāro olu koku.

Šogad koks dekorēts ar vairāk nekā 10 000 krāsainu olu. Vecais vīrs aizrāvies ar šo nodarbi jau 1965. gadā, kad viņš pakāra kokā pirmās 18 plastmasas olas sev, saviem bērniem un apkārtējiem par prieku.

Nākamajos gados kokā parādījās arvien vairāk un vairāk olu. Tā kā izmantot plastmasas olas izrādījās pārāk dārgi, "olu vīrs" izpūta un iztukšoja dabīgās olas, dažādi izkrāsoja tās, apgleznoja, dažkārt ietērpa dažādos adījumos un kāra kokā. Dažas olas dekorēšanas procesā pārtapušas par vardēm, bruņurupučiem, ežiem un gaisa baloniem.

Gadiem ilgi cilvēki pulcējas Zālfeldē, lai apskatītu neparasto Lieldienu koku. Daži no apmeklētājiem ņem līdzi savas olas un iekarina tās kokā. Zaros atrodamas olas no dažādām valstīm. Īpaši svarīgie vai senākie eksponāti karājas īpašā aizsargiepakojumā. 

Atkarībā no datuma, kurā katru gadu tiek svinētas Lieldienas, Krafta ģimene sāk dekorēt koku jau četras nedēļas pirms svētkiem. Parasti koka dekorēšana un kāpelēšana pa kāpnēm starp koka zariem, strādājot visai Krafta ģimenei kopā, aizņem 9-10 dienas.

Šogad kokā šūpojas vairāk nekā 10 000 krāsaino olu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!