Foto: Publicitātes foto

Ja Helsinkos viss jau ir apskatīts vai jums ir vien dažas stundas brīva laika, gaidot nākamo lidojumu, iespējams, vērts nesēdēt lidostā, bet doties uz šokolādes ražotāja "Fazer" mītni, kas, atzīmējot 125 gadu jubileju, oktobrī vēris durvis jaunam un interaktīvam apmeklētāju centram-muzejam un sola piedzīvojumus ne tikai garšas kārpiņām, bet visām jūsu maņām.

Jaunais centrs atrodas Somijas pilsētā Vantā (Vantaa), 40 minūšu autobrauciena attālumā no Helsinkiem, un tikai 20 minūšu brauciena attālumā no Helsinku lidostas.

Tajā ir iespējams aplūkot īstus kakao kokus, ar robota palīdzību gūt zināšanas par uzturu, pastaigāties pa kinētisku garšu mežu, doties virtuālā ekskursijā pa rūpnīcu ar virtuālo briļļu palīdzību, smelties informāciju par to, kā radusies šokolāde un iejusties dzirnavnieka darbā. Gida vadībā ekskursija muzejā aizņems aptuveni stundu. Pēc izstādes apmeklējuma varat doties lutināt sevi ar garšas baudījumu "Fazer" kafejnīcā, vai veikaliņā iegādāties svaigus šokolādes gardumus.

Foto: Publicitātes foto

"Mūsu jaunais apmeklētāju centrs ir piedzīvojums visām maņām un pirmais šāda veida projekts Somijā," saka "Fazer" grupas prezidents un valdes priekšsēdētājs Kristofs Fitzums (Christoph Vitzthum). Muzeja apmeklējuma pieredzi bagātinās tā unikālā arhitektūra skandināviem raksturīgajā minimālisma stilā, ko veidojis Somijā populārais arhitektu birojs K2S, kā arī interjera dizains, kura autori ir mākslinieki Kivi Sotamā (Kivi Sotamaa) un Tūli Sotamā (Tuuli Sotamaa), kuru darbi tikuši izstādīti arī Ņujorkas modernās mākslas muzejā MoMA, Venēcijas mākslas biennālē un citur.

Foto: Publicitātes foto

"Fazer " rūpnīca savas durvis apmeklētājiem ir turējusi vaļā jau 60 gadus, un katru gadu uzņēmumu apmeklē aptuveni 50 tūkstoši cilvēku, taču, līdz ar jaunā centra atklāšanu, apmeklētāju skaits tiek prognozēts krietni vien lielāks.

Apmeklējumam gan iepriekš jāpiesakās, rakstot uz e-pastu visitifazer@fazer.com vai zvanot +358 9 8762040.

Plašāka informācija: www.visitfazer.com

Nesen jau rakstījām, ka Helsinkos šogad atvērti vēl vairāki interesanti objekti – piemēram, divi lieli tradicionālās somu pirts kompleksi. Par to vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!