Foto: Shutterstock

Norvēģijas zemo cenu aviokompānija "Norwegian" paziņojusi, ka 2017. gadā plāno atklāt transatlantiskos lidojumus no Lielbritānijas uz ASV, samazinot pašreizējās tirgus cenas biļetēm par vismaz 50 procentiem, raksta "The Telegraph". Ziņots, ka vienvirziena biļete maksāšot, sākot no 69 ASV dolāriem jeb 65,89 eiro (bez bagāžas). Pirmie lidojumi iecerēti 2017. gada vasarā.

Bjorns Kjoss, aviokompānijas vadītājs, paziņojis, ka "Norwegian" piedāvās zemo cenu lidojumus no Edinburgas uz Ņujorku ar jau sesto jauno "Boeing 737MAX" lidmašīnu. Tā tikšot piegādāta aprīlī un jau pēc dažiem mēnešiem sākšot nodrošināt komerclidojums uz ASV.

"Mūsu lidmašīnas ir ļoti, ļoti ekonomiskas degvielas ziņā," sacīja Kjoss. "Mēs piedāvājam pilnīgi citādu uzstādījumu nekā citas aviokompānijas. "Boeing 737MAX" aprīkots ar ļoti modernu motoru, kas nozīmē, ka tā var nolidot garākas distances."

Jāpiebilst, ka aviokompānija plāno piedāvāt zemākas cenas, lidojot uz lidostām, kas nav centrālās un atrodas ārpus pilsētām. "Mēs lidosim uz sekundārajām lidostām Ņujorkā. Tas nozīmē, ka mums nav jāmaksā tik lieli nodokļi un varam piedāvāt zemākas biļešu cenas." Aviokompānija gan vēl nav paziņojusi, uz kuru Ņujorkas lidostu plāno lidot, bet tā no Lielbritānijas jau lido uz starptautisko lidostu "Newark Liberty", raksta "The Telegraph".

29. decembrī aviokompānijas mājaslapā lētākās pieejamās biļetes no Londonas Getvikas lidostas uz Ņujorku maksā 211 eiro, bet pretējā virzienā – 143 eiro vienā virzienā lidojumam janvārī, tātad jaunais maršruts varētu cenu samazināt pat vairāk nekā trīs reizes.

Norvēģu aviokompānija "Norwegian Air" no Rīgas lido uz Kopenhāgenu, Oslo (Gardermūene), Stokholmu (Arlanda) un Tronheimu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!