Foto: Shutterstock
Jau 28.septembrī no Kijevas caur Minsku un Viļņu uz Rīgu sāks kursēt Ukrainas dzelzceļa formējuma starptautiskais pasažieru vilciens. Pirmo reizi vilciens no Kijevas izbrauks 28. septembrī, Rīgā tas pienāks 29. septembrī un tajā pašā dienā dosies atpakaļ uz Kijevu, teikts "Latvijas dzelzceļš" paziņojumā.

Jaunais vilciena maršruts tapis, sadarbojoties Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumiem, un līdz gada beigām tas kursēs kā pilotprojekts. Latvijas teritorijā tā operators būs SIA "LDz Cargo". Līdz šī gada 7. decembrim vilciens kursēs vienu reizi nedēļā.

Braukšanas dokumentu iepriekšpārdošana un vietu rezervēšana tiek uzsākta 45 dienas pirms vilciena atiešanas.

Latvijas teritorijā biļetes no 30. augusta uz jauno maršrutu varēs iegādāties Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Liepājas staciju starptautisko vilcienu biļešu kasēs. Vairāk informācijas šeit.

Jāpiebilst, ka 30. augustā aviosabiedrība "Wizz Air" paziņoja par jauna maršruta Rīga-Kijeva atklāšanu 2019. gada pavasarī. Vairāk lasiet šeit. Uz Kijevu pašlaik ik dienas lido arī nacionālā aviosabiedrība "airBalic", kā arī Ukraiņu lidsabiedrība "UIA". Tāpat Ukrainas galvaspilsētā var nokļūt ar tālsatiksmes autobusu.

Vairāk par to, ko apskatīt Kijevā, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!