Foto: Shutterstock

Katru gadu ceļojumu portāls "Trip Advisor" apkopo tūristu viedokļus, kuri pēdējo 12 mēnešu garumā publicēti vietnes atsauksmju sadaļā. Par labāko pludmali Eiropā, kuru apmeklēt 2018. gadā, nosaukta Konča (Playa de la Concha) Sansebastjanā, Spānijā.

Pēdējos gados izkristalizējušies kritēriji, pēc kuriem cilvēki nosaka pašas skaistākās un labākās pludmales pasaulē (Traveller's Choice), vēsta "Trip Advisor". Lielākoties tūristi ir klasisko vērtību cienītāji, un viņus uzrunā plašas gaišo smilšu teritorijas, pārsteidzoša apkārtnes daba un dzidrs jo dzidrs ūdens.

Foto: Shutterstock

Pirmajā vietā ierindotā Končas pludmale atrodas Spānijas pašos ziemeļos, apburošās pilsētiņas Sansebastjanas krastā. Neskatoties uz to, ka šī pludmale atrodas pilsētas centrā, tai apkārt ir arī apburoši kalni, raksta "Daily Mail". Tā ir aptuveni 1 500 metrus gara smilšu pludmale, un tās krasta līnija izskatās ka loks.

Pludmales pievienotā vērtība ir sala, kas atrodas turpat netālu līcī. Tās nosaukums ir Santa Klāra (Isla Santa Clara), un interesenti bieži dodas uz turieni ar laivu, jo arī salas krastā ir izveidota pludmale ar atpūtas krēsliem, piknika vietām, bāru u.c.

Foto: Shutterstock

Cilvēku pludmalē ir salīdzinoši daudz kā dienās, tā vakaros. Vasaras laikā ļaudis pa dienu izmanto iespēju baudīt ūdens peldes un laiskošanos gaišajā smilšu pludmalē, bet vakaros steidz uz promenādi, lai novērotu pārsteidzošus saulrietus.

Kopumā līdz šai dienai par pludmali portāla ir atstātas 6878 atsauksmes – 4833 reizes tai ielikts augstākais novērtējums (piecas zvaigznes), bet ar četrām zvaigznēm tā atzīmēta 1765 reizes.

"Trip Advisor" publicējuši sarakstu ar Eiropas top 10 pludmalēm, kuras ceļotāji vērtējuši ļoti atzinīgi. Šajā rakstā atradīsi 2017. gada topu, kurā apkopotas skaistākās pludmales visā pasaulē.

Skaistāko pludmaļu top 10, kuras apmeklēt 2018. gadā:

  1. Končas pludmale (La Concha), Spānija
  2. Elafonissi pludmale, Krēta, Grieķija
  3. Falesija (Falesia) pludmale, Portugāle
  4. Fig Three Bay, Kipra
  5. Bournemouth pludmale, Lielbritānija
  6. Kleopatras pludmale, Turcija
  7. Spiaggia dei Conigli, Sicīlija
  8. Balos lagūna, Grieķija
  9. Ses Illetes pludmale, Spānija
  10. Las Canteras, Kanāriju salas, Spānija
Kolekciju, kurā var iepazīties ar dažādām neparastām un valdzinošām pludmalēm pasaulē, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!