"Tree House place" jeb "Mājas kokos" ir interesants piedzīvojumu un radošuma projekts, ko īsteno aktīvās atpūtas biedrība "Piedzīvojuma gars", kustība "Spontaneous" un Rīgas Tehniskās universitātes arhitektūras studenti. Tā ir vairākas dienas ilga nometne netālu no Ķeguma, pie mājām "Rites", kuras laikā, ar alpīnisma, kokapstrādes un arhitektūras iemaņu palīdzību top mājas kokos, bet šo svētdien paredzēta apmeklētāju diena, kad ikviens var braukt skatīties, kas aktīvajiem jauniešiem izdevies. Savukārt vakarā kokos paredzēts koncerts.

Tā kā vieni no projekta partneriem ir spontāno pārgājienu organizatori (vairāk lasiet šeit), tad sestdienas vakarā paredzēts arī pārgājiens uz māju kokā. Visi, kas vēlas piedalīties un nakts laikā kārtīgi izstaigāties, sestdien, 2. jūlijā, var doties uz dzelzceļa staciju Rīga pulksten 20.40, un tālāk ar vilcienu visiem kopā paredzēts iet uz Ķegumu. Vairāk informācijas te. Pārgājiens ir bez maksas, bet organizatori augstu vērtēšot divu eiro ziedojumu, kā arī pašiem būs jānopērk vilciena biļetes – izmaksas aptuveni seši eiro abos virziens. Pārgājiena garums paredzēts 35 kilometri, un līdzi ieteicams ņemt siltu tēju, kādus našķus, kabatas lukturīti, lieku zeķu pāri un uz ugunskura cepamus gardumus.

Paredzēts, ka gājēji nometnes vietā ieradīsies no rīta, tieši apmeklētāju dienā. "Tur būs mezglošanas, čigānu pirts, outdoor cooking darbnīcas un koncerts koku galotnēs vakara noslēgumā, ap pulksten 21," stāsta viens no organizatoriem, Matijs Babris. Piedalīties, protams, var arī tie, kas nebūs devušies nakts pārgājienā.

Vairāk par projektu "TreeHouse place" lasiet Facebook profilā šeit.

Lūk, neliels ieskats procesā, kā top māja kokā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!