Foto: Shutterstock

Pēc aizvadītajā nedēļā notikušā referenduma Lielbritānijā karalistes valūtas vērtība ir krietni kritusies, kas nozīmē, ka pašlaik eiropiešiem ir kļuvis nedaudz izdevīgāk ceļot uz šo dārgo zemi (amerikāņiem stiprā dolāra dēļ gan tas ir vēl izdevīgāk). Un, ja neskaita to, ka ēdiens Britu salās ir nebaudāms, tur ir ļoti daudz ko redzēt, apskatīt un atklāt – sākot no dabas bagātībām un vēsturiskām pilīm, beidzot ar alternatīviem tūrisma objektiem, pilsētu šarmu un arī ļoti plašu aktīvās atpūtas klāstu.

Tiem, kam pie sirds iet dinamiska pilsētas dūkoņa, kultūras, mākslas un uzdzīves pārpilnība, kā arī ieniršana iepirkšanās centru bagātīgajā piedāvājumā, īstā izvēle brīvdienu galamērķim būs Londona – Tate Modern laikmetīgās mākslas galerija, kurā skatāmi arī daugavpilieša Marka Rotko, izcilā Endija Vorhola labākie darbi, Pikaso un citu ģēniju māksla, milzīgie iepirkšanās moli, skaistā un rosīgā Temzas krastmala, Sitija ar saviem uzvalkos tērptajiem biznesmeņiem, kas turpat uz ielas lok alu no pintes izmēra glāzēm, Bekingemas pils ar monarhijas lepnumiem, kā arī daudz kas cits vilināt vilina atklāt Lielbritānijas galvaspilsētu.

Savukārt, ja priekšroku dodiet mierīgai un ainaviskai atpūtai, īstā vieta būs brīnišķīgā Kornvola, ar nelielajiem ciemiem, kas kā pērles izkārtojušies gar krastmalu, piemēram, burvīgā Sentīvsa ar atpūtnieku pludmalēm, kā arī klinšainie krasti (titulbildē, piemēram, slavenie "jūras vārti" Durdle Doors, kas būs pa ceļam uz Kornvolu), kā arī mazie celiņi ar mūra malām un zemnieku ciemi, kur izbaudīt īstu salas lauku ainavu un mājīgumu.

Tiem, kas vēlas vientulību un atpūtu no kņadas patiks nedaudz mežonīgā Skotija un Velsa.

Turklāt ikvienu no šiem izbraucieniem var apvienot ar brīnišķīgu piļu un krāšņu dārzu apskati, kas "biezā slānī" atrodami visā Lielbritānijā.

Lūk, idejas, ko apkopojām, lai ceļotājus iedvesmotu par garāku vai īsāku brīvdienu galamērķi šovasar izvēlēties Lielbritāniju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!