Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Maija beigās atklātais "Avārijas brigādes" atrakciju parks sagaidījis vairāk apmeklētāju, nekā bija plānots – to šajos četros mēnešos apmeklējis 81 tūkstotis cilvēku, stāsta tā vadītājs un izveidotājs Mārtiņš Brezauckis. Viņš arī atklāj, ka nākamgad plāno sagaidīt 125 tūkstošus viesu, piesaistot vairāk apmeklētāju no kaimiņvalstīm – Igaunijas, Lietuvas un Krievijas.

Parks vēl ir tapšanas procesā un nesen atklātas jaunas atrakcijas – ķēžu karuselis, kā arī lāzertaga laukums, bet brīvdienās darbojas traktorvilciens.

Pašlaik jau tiekot plānoti nākamā gada jauno atrakciju izbūves darbi. "Līdz jūnija vidum plānots ir uzbūvēt ūdens spēļu laukumu, kā arī jau pavasarī atvērt autodromu. Tad vēl plānojam izbūvēt otru, aizraujošāku, virvju trasi ar gariem nobraucieniem pāri "ABpark" ezeriņam. Arī pašā Avārijas brigādes pilsētiņā gaidāmi papildinājumi. Vēl arī ir plānots aptuveni 50 metrus garš ūdens slidkalniņš no kalna, bet tas vēl ir plānošanas stadijā. Būs arī katamarāni "ABpark" ezeriņā."

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau ziņojām, ka parkā darbojas arī "Cālis.lv" stāstu taka. Tajā aicināts stāstīt bērniem ne tikai par minjoniem, princesi Elzu un "vāģiem", bet arī par Latvijas vēsturi, par zvēriem mežā un augiem pļavās. Iepazīstināt savas atvases ar mūsu literāro mantojumu – drosmīgo Lāčplēsi, jestrajiem pirtiņas zaķīšiem, Niķa un Riķa stiķiem. Lai to panāktu jautrākā un bērniem saprotamākā veidā, turklāt pavadot laiku svaigā gaisā, "Cālis.lv" sadarbībā ar ģimenes izklaides parku "Avārijas brigāde" ir izveidojis Stāstu taku. "Cālis.lv" Stāstu takā aplūkojamas 20 stikla kabīnes, kuru iemītniekus – rūķus, princeses un zvēriņus – veidojusi starptautiski pazīstamā leļļu māksliniece Vladlena. Leļļu taka ir ne tikai izklaidējoša, bet arī izglītojoša visu vecumu lasītājiem. Vairāk lasiet šeit.
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Avārijas brigāde" ir lielākais tematiskais parks Baltijā, kas atklāts 2017. gada maijā. Tajā var iepazīst aizvēsturiskos dinozaurus – saskaitīt milzīgā brontozaura zobus un izpētīt tironozaura mitekli, ātrumu var izbaudīt kameru šļūkšanas trasē, savu līdzsvaru var izaicināt meža virvju trasē. Neiztikt bez izlēkāšanās pa ūdens spilvenu un griešanās ķēžu karuselī. "Avārijas brigādes" pilsētiņā gaida arī multfilmas tēli – Bembelāts, Poteriks un Sīlinks. Tur var uzkāpt dzirnavās un pamērcēt rokas strūklakā, kuru veido īsta automašīna, kas apgāzta ar riteņiem gaisā.

Parks piedāvās plašu izklaides klāstu ģimenēm ar bērniem līdz 14 gadu vecumam.

Parka teritorija atrodas autoceļa P80 Tīnūži-Koknese malā pie nobrauktuves uz Madlienu.
Parka izveides kopējās izmaksas ir ap 3,5 miljoni eiro, bet šogad īstenota tā izbūves pirmā kārta, investējot aptuveni vienu miljonu eiro. Pašlaik parkā nodarbināti nedaudz vairāk par 50 cilvēkiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!