Foto: EdgarsFoto.lv

Liepājas ezera Zirgu salā noslēgusies dabas takas izbūve, kādreizējās pilsētas izgāztuves vietā iekārtojot sakoptu un labiekārtotu vietu atpūtai brīvā dabā. Izbūvēta puskilometru gara pastaigu taka, koka laipas un divas skatu platformas ezerā. Dabas taka papildināta ar augu stādījumiem, āra trenažieriem un iekārtotām atpūtas vietām.

Izbūvējot dabas taku, sakopta teritorija 1,75 hektāru platībā, pastāstīja Liepājas pašvaldības pārstāvji. Teritorijā izveidotas dobes 1950 kvadrātmetru platībā, kopumā iestādot 14,6 tūkstošus graudzāļu un augu stādu.

Tāpat izbūvēta puskilometru gara pastaigu taka ar šķembu segumu un koka laipas ar divām skatu platformām virs ezera ūdenslīmeņa. Dabas taka papildināta ar trīs āra trenažieriem, kā arī atpūtas vietām, kurās ir gan piknika galdi ar soliem un atkritumu urnām, gan arī ugunskura vietas.

Dabas takas apmeklētāju informēšanai un izglītošanai uzstādīti trīs informatīvi stendi par Liepājas ezera dabas vērtībām, četras brīdinājuma un trīs norāžu zīmes. Dabas takā uzstādīts arī apmeklētāju skaitītājs, lai varētu novērtēt, cik daudz cilvēku ikdienā apmeklē pastaigu taku.

Darbi veikti projekta "Brīvdabas sporta un aktīvās atpūtas centrs Zirgu salā, Liepājā. Dabas takas izbūve" laikā un īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu projekta "Antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūve dabas lieguma "Liepājas ezers" Zirgu salā" ietvaros.

Foto: EdgarsFoto.lv

Projekta mērķis ir mazināt antropogēnās slodzes, tajā skaitā, tūrisma, eitrofikācijas un vides piesārņojuma ietekmi uz īpaši aizsargājamiem biotopiem un sugām dabas liegumā "Liepājas ezers".

Būvdarbus veica SIA "A-Land" saskaņā ar SIA "BM-Projekts" izstrādāto būvprojektu. Projekta kopējās izmaksas ir 317 877,87 eiro, no kurām 116 887,31 eiro ir ERAF finansējums un 5156,80 eiro – valsts budžeta dotācija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!