Šogad Ķemeru nacionālā parka Ceļotāju dienā īpaša uzmanība tiks pievērsta dižkokiem, vēsta Dabas aizsardzības pārvalde.

Ceļotāju diena notiks 7. maijā. Lai iepazītu Ķemeru nacionālajā parkā esošos dižkokus, tiks organizētas divas ekskursijas. To laikā dalībnieki varēs uzzināt par dažādu koku sugu dižkokiem, kā tos atpazīt un kā palīdzēt, kā arī paši varēs pamēģināt šos kokus nomērīt.

Līdztekus ekskursijām apmeklētāji varēs doties velobraucienos, pārgājienos, piedalīties māla darbnīcas aktivitātēs, kā arī dažādās citās interesantās aktivitātēs, kas palīdzēs atklāt Ķemeru nacionālā parka dabas un tūrisma aktivitāšu daudzveidību.

Jaunķemeros šajā dienā darbosies pietura "Ekosistēmu pakalpojumi - novērtē tos pats!", kurā apmeklētāji paši varēs iejusties dabas ekspertu lomā un novērtēt tuvējās dabas vērtības, kā arī piedalīties interaktīvā spēlē un uzzināt, kas ir vārdu savienojums "ekosistēmu pakalpojumi" un kādus labumus mums ikdienā sniedz daba. Tāpat šajā vietā varēs noskatīties īsfilmu par ekosistēmu pakalpojumiem un iepazīt šī gada dabas simbolus.

Tikmēr Smārdes pusē, atzīmējot Pasaules labirintu dienu, tiks atklāts Baltijas rats jeb godu labirints.

Lai nogādātu apmeklētājus uz pasākumu vietām, visas dienas laikā no Ķemeriem kursēs bezmaksas autobuss. Tā atiešanas laiki ir saskaņoti ar vilcienu pienākšanas laikiem Ķemeru dzelzceļa stacijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!