Foto: Shutterstock
Nu jau par tradīciju Sabilē kļuvuši ne vien Vīna svētki vasarā, bet arī Karstvīna svētki adventes laikā. Šogad 10. decembrī tie norisināsies trešo reizi.

Visas dienas garumā gan lielus, gan mazus interesentus priecēs dažādas radošas aktivitātes: salvešu darbnīca "Citrona šķēlītes", jautrās sporta spēles "Kardamons", rotājumu darbnīca "Apelsīnu miziņas", Romu deju meistardarbnīca "Muskatrieksts", orientēšanās skrējiens pa rūķīša pēdām "Ingvers", zumbas dejas "Krustnagliņas", piparkūku darbnīca, muzikāla leļļu teātra izrāde "Puteklītes Ziemassvētki", Karstvīna un karsto dzērienu degustācija "Kanēlis" un citas izdarības, pastāstīja Sanda Poriņa, Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes tūrisma organizatore.

Muzikālus priekšnesumus svētkos sniegšot grupa "trio C#M", kā arī jaunie mūziķi Grēta Grantiņa un Jēkabs Ludvigs, bet, tuvojoties tumšajai novakarei, Sabile izgaismosies gājienā "Nesam gaismiņu eglītei", pēc kura kopā ar Liepājas leļļu teātra aktieriem tiks iedegta pilsētas Ziemassvētku egle. Tumšo laiku vēl vairāk izgaismos "Alesh Walker" uguns šovs, pēc kura vakarā ikviens varēs doties uz svētku balli kopā ar grupu "Halo".

Karstvīna svētku laikā norisināsies arī tirgus, kur varēs sastapt gan vīndarus, gan mājražotājus un amatniekus.

Ko apskatīt, esot Sabilē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!