Foto: Publicitātes foto
Šonedēļ Pedvāles parka ekspozīciju papildinājis jauns vides mākslas objekts "Visa pirmsākums", ko radījis indiešu mākslinieks Udeja Vir Singhs, portālam "Delfi" vēsta Pedvāles Brīvdabas muzeja pārstāve Laura Miglone.

Objekta atklāšanā, 25. septembrī, mākslinieks Udeja Vir Singhs apmeklētājus priecēja ar performanci "Jo vairāk dod, jo vairāk gūst. Jo vairāk gūst, jo vairāk dod."

Foto: Publicitātes foto

"Šo vispārzināmo frāzi mākslinieks izvēlējās, lai aicinātu domāt ne tikai par cilvēku savstarpējām attiecībām, bet arī par attieksmi pret zemi, kas ir mūsu barības un līdz ar to arī dzīvības nodrošinātāja," stāsta Miglone, skaidrojot, ka ar šo vides objektu Udeja Vir Singhs aicina domāt par dzīvības pirmsākumiem uz mūsu planētas un ar to saistītajiem mītiem dažādu tautu kultūrās. Mākslinieku iedvesmojušas tādas tēmas kā sēšanas un augšanas procesi, pārtikas patēriņš un kultūras kultivēšana cilvēku starpā.

Foto: Publicitātes foto

Dodoties uz Pedvāli, lai apskatītu jauno vides mākslas objektu, pilnīgi iespējams, noderēs arī šis brīvdienu izbrauciena maršruts pa Abavas senleju. Bet, ja laika ir mazāk, lūk, dažas idejas, ko apskatīt Sabilē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!