Trešdien, 21. maijā, no plkst. 13:30 līdz plkst. 17, Sorosa fonds – Latvija piedāvā tiešraidi no sestās, noslēdzošās diskusijas par dzīves kvalitāti Latvijā.

Pasākums iecerēts kā saruna ar pašlaik Saeimā pārstāvēto partiju politiķiem par iepriekš jau apspriestajām tēmām: teritoriju nākotni iedzīvotāju skaita sarukšanas kontekstā, transporta nākotni un pieejamību iedzīvotāju skaita sarukšanas kontekstā, redzējumu par augstākās izglītības attīstību, uzņēmējdarbību kā pozitīvu ekonomisko pārmaiņu nodrošinātāju.

Minētās četras tēmas tiks apskatītas katra savā sesijā, kurās politiķi tiek aicināti ļoti koncentrēti reaģēt uz sesijas vadītāja jautājumiem vai tēzēm. Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanu priekšvakarā politiķi tiks aicināti paust savus nolūkus un mērķus, dodoties pildīt jaunās misijas un attaisnojot vēlētāju gaidas. Diskusijā ir aicināti piedalīties pārstāvji no politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas centrs", Zaļo un Zemnieku savienības, partijas "Vienotība", Reformu partijas  un Nacionālās apvienības  "Visu Latvijai!" -  "TB/LNNK".

Tematiskās sesijas vadīs sociālanropologs Viesturs Celmiņš (teritorijas attīstība), transporta nozares eksperts Tālis Linkaits (transports), Rīgas Tehniskās universitātes profesors Gatis Bažbauers (izglītība) un enerģētikas eksperts Juris Ozoliņš (uzņēmējdarbība).

Diskusiju ciklu par dzīves kvalitāti Latvijā Sorosa fonds - Latvija uzsāka 2013.gada rudenī. Tas bija veidots kā sarunu platforma par aktuālajiem Latvijas attīstības jautājumiem, lai rosinātu diskusiju un izvirzītu piedāvājumus ilgtspējīgai un harmoniskai Latvijas attīstībai, iesaistot lēmumu pieņēmējus, politiķus, pilsonisko sabiedrību, uzņēmējus.

Līdz šim tika sarīkotas piecas diskusijas: Teritoriju attīstība sarūkošā Latvijā; Transporta sistēma Latvijas reģionos un ceļu infrastruktūra, Ko sagaidām no augstākās izglītības Latvijā? Laba pārvaldība Latvijā - vai tālu līdz tam?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!