Piektdien, 12. decembrī, desmitiem Filipīnu valsts universitātes studenti piedalījās pliko skrējienā, lai aizstāvētu caurspīdību valdības lēmumos, ziņo aģentūra "Reuters".

Vairāki desmiti studentu kaili skrēja pa universitātes teritoriju Manilā, tā izrādīdami vēlmi pēc lielākas informētības valsts pārvaldes darbībā.  Universitātē skrējiens ir tradīcija un norisinās katru gadu - kaili studenti seju nosedzošās maskās dodas skolas gaiteņos un pagalmos, nesdami plakātus, kas pieprasa novērst korupciju. 

"Skrējiens patiesībā ir veids, kā piesaistīt cilvēkus, bet mēs gribētu, lai cilvēkus piesaista mūsu vēstījums," sacījis studentu brālības "Alfa Fī Omega" loceklis Domingo Kobarubias. Katru gadu skrējienu vērot ierodas simtiem līdzjutēju, skrējiena mērķis ir palielināt sabiedrības informētību par situāciju valdībā. 

Filipīnās vairākas augsti stāvošas amatpersonas ir apsūdzētas par korupciju un naudas atmazgāšanu. Apsūdzības izraisījušas skaļus protestus vietējā sabiedrībā.

Liela daļa Filipīnu iedzīvotāju skrējienu uztver ar līksmi, tomēr daži pievērš uzmanību arī tā aicinājumam.

Skrējiena kustība aizsākta pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad studentu brālības dalībnieki kaili skrējuši pa universitātes teritoriju, protestējot pret toreizējā prezidenta Ferdinanda Markosa lēmumu aizliegt kādu filmu, kurā kritizēta viņa pārvalde.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!