Foto: Shutterstock
Lai arī vasarā vairāk cenšamies laiku pavadīt pie dabas krūts, reizi pa reizei slinkums ņem virsroku un neko vairāk par ērtu ierušināšanos dīvānā nevēlamies. Lūk, "Brightside" izvirzījis vairākas filmas, ko noskatīties vērts ikvienai sievietei. Izmanto kādu lietainu vakaru un ķeries pie lietas.

Dzīve rožainā gaismā/La Vie en Rose (2007)

Biogrāfiskā drāma attēlo franču dīvas Edītes Piafas dzīves līkločus. Edīti uzaudzināja vecmāmiņa. Bordelī. Viņa cīnījās par iespēju dzīvot, dziedāt un mīlēt. Neskatoties uz muzikālo veiksmi, viņas dzīve bija pilna traģēdiju. Šajā filmā sajūtama īstā Parīzes garša Piafas laikā – ne salda, ne romantiska, bet tāda, kādu to izjūt tie, kam šī pilsēta nav sveša.

Ar Edītes Piafas dzīvesstāstu vari iepazīties arī šeit.

Kareive Džeina/G.I. Jane (1997)

Filma bez sarežģīta scenārija vai garlaicīgām kaujas ainām. Šī ir viena no filmām, kas, iespējams, parāda cilvēka cīņassparu. Konkrētāk – sievietes.

Ielūkoties filmas galvenās lomas atveidotājas Demijas Mūras dzīves līkločos vari šeit.

Monas Lizas smaids/ Mona Lisa Smile (2003)

Šī ir filma, kura liek aizdomāties par cieņu, drosmi un mērķtiecīgumu. Tomēr pats būtiskākais – domāt par sevi. Šī filma neizpelnījās vien uzslavas no feministēm vai nekļuva vienkārši par "skuķu filmu", bet guva atzinību no visiem.

Miljons dolāru mazulīte/Million Dollar Baby (2004)

Dažkārt dzīve piespēlē tādus pārbaudījumus, ar kuriem galā var tikt tikai paši neatlaidīgākie, bezbailīgākie un drosmīgākie. Šis ir stāsts par sievieti, kura nolēmusi kļūt par čempioni boksā.

Jāatzīst, ka arī filmas galvenās lomas atveidotājas Hilarijas Svankas dzīvē netrūkst ne pārbaudījumu, ne vilšanās, ne arī saldās uzvaras garšas. Par aktrisi vairāk lasi šeit.

Sātans Pradas brunčos/The Devil Wears Prada (2006)

Modes pasaule ir ļoti skaista un glamūrīga. Tomēr tajā pašā laikā arī pārbaudījumiem pilna un gana nežēlīga. Šajā filmā ar komēdijas garu iespējams aplūkot divu pasaulslavenu aktrišu – Merilas Strīpas un Annas Hatavejas – saspēli.

Revolūcijas ceļš/Revolutionary Road (2008)

Lai arī varētu šķist, ka filma par divu bērnu vecākiem, kas piedzīvo krīzi attiecībās, varētu neizraisīt skatītājiem nekādas dižās emocijas, "Revolutionary Road" pierādīja pretējo. Šī ir filma, kurā daudziem ir pavisam viegli ieraudzīt sevi un izjust viņu sāpes kā savējās. Tomēr arī bēgšana nav risinājums, jo, lai arī cik tālu cilvēks būtu aizdevies prom, viņš nekad neaizbēgs no sevis.

Noteikti jāpiemin, ka šajā filmā galvenajās lomās iejūtas neviens cits kā "Titānika" zvaigžņotais pāris – Leonardi Dikaprio un Keita Vinsleta.

Karaliene/"The Queen" (2006)

Šajā filmā tiek atainoti karaliskās britu ģimenes centieni tik galā ar situāciju laikā, kad bojā gāja princese Diāna. Kā stāvēt augsti paceltu galvu, kad tik daudzi tevi kritizē? Ļaut emocijām vaļu vai tomēr neizrādīt savu vājumu?

Ar Elizabetes II dzīvesstāstu iespējams iepazīties arī šeit.

Erina Brokoviča/Erin Brockovich (2000)

Šī filma ir par Erinu Brokoviču – spēcīgu, tomēr tajā pašā laikā viegli ievainojumu sievieti. Iespējams, viņa nav nekāds ģēnijs, tomēr viņas neatlaidība un rūpes par citiem ļauj sasniegt neiedomājamo. Galvenajā lomā – Džūlija Robersta, kuras stāstu atradīsi šeit.

Frīda/Frida (2002)

Biogrāfiskā filma par leģendāro Frīdu Kalo ataino viņas spēju sāpes no traumas un vētrainās laulības pārnest uz darbu.

Frīdas Kalo dzīvesstāstu iespējams lasīt arī šeit.

Ēd, lūdzies, mīli/Eat Pray Love (2010)

Šķiet, sarakstā bija jāiekļauj arī šī filma, kurā, iespējams, kāda atradīs veidu, kā pārvarēt depresīvas sajūtas. Un, ja ne tieši tādā veidā, kā to atrada galvenās lomas atveidotāja Džūlija Robertsa, tad vismaz varbūt radīs spēku pārvarēt likstas citādos veidos.

Elizabete: Zelta laikmets/Elizabeth: The Golden Age (2007)

Lūk, vēl viena interesanta filma par dzīvi karalienes lomā. Šoreiz – mazāk par vēsturi, bet vairāk par individuālas personības dzīvi. Šajā filmā galveno lomu atveido Keita Blanšeta, viņas dzīves ceļš atrodams šeit.

Galva mākoņos/ Head in the Clouds (2004)

Šis filmas nosaukums nav izvēlēts nejauši. Tieši tā jūtas galvenie varoņi. Tā ir viena no emocionāli cildenām pieredzēm, kurā vari pazaudēties un justies fantastiski, bet tajā pašā laikā arī nošķirti no realitātes.

Elēģija/ Elegy (2008)

Šis ir stāsts par profesoru un jaunu studenti, kura iekāro savu pasniedzēju. Filma atgādina, ka šajā pasaulē ir cilvēki, kas mums vienkārši ir tuvi, bet ir arī tādi, ar kuriem mums veidojas ciešāka saikne.

Amēlija/Amélie (2001)

Jaunā franču dāma, kura apveltīta ar bagātu iztēli un, varētu teikt, ka ir visai naiva, nolemj palīdzēt citiem, savā ceļā iepazīstot, kas ir patiesa mīlestība.

7 dienas un naktis ar Merilinu Monro/ My Week with Marilyn (2011)

Jāteic, ka atveidot pasaulslaveno Merilinu Monro noteikti nav viegli, bet Mišelai Viljamsai šajā filmā lieliski sanācis uzburt 20. gadsimta ikoniskās dīvas tēlu.

Džia/Gia (1998)

Savukārt šajā filmā iespējams ielūkoties stāstā par jaunu modeli pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. Arī šajā biogrāfiskajā drāmā nav pagaisušas traģēdijas pēdas: stāstā iekļauts viss, sākot no modeles slavas virsotņu sasniegšanas, beidzot ar nelaimīgo nāvi.

Coco pirms Chanel/Coco Before Chanel (2009)

Filma par spēcīgu sievieti, kura nebaidījās izaicināt spert kāju modes pasaulē, radot apģērbu, ko ne sevišķi varētu novērtēt sabiedrība. Lūk, arī stāsts par Koko Šaneli un viņas ceļu līdz virsotnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!