Foto: Shutterstock
Kad tu pārvācies uz citu pilsētu, pamet darbu vai izšķiries no savas otrās pusītes, parasti visi steidz dalīties ar viedokli, ka labāk nepazaudēt iegūtos kontaktus un ar tiem vēl dažkārt sazināties. Lai gan kontakti ir ļoti vērtīgi, ir dažas situācijas, kurās labāk visu atstāt aiz muguras un vairs nekad nesatikties ar konkrētajiem cilvēkiem.

Būsim godīgas, dažkārt aizdomājamies par cilvēkiem, kurus esam palaidušas prom par ātru, tomēr ir cilvēki, kuru klātbūtnes neesamību mēs pat neizjūtam.

Tavs bijušais priekšnieks nepalīdzēs tev izveidot jaunu karjeru

Nav svarīgi, cik lielisks ir tavs priekšnieks, negaidi, ka viņš palīdzēs sasniegt tavus sapņus arī nākotnē. Viss, ko viņš var tev sniegt, ir kāds prātīgs padoms un veiksmes vēlējums. Viņš var apsolīt zelta podus, bet realitātē ikviens tomēr uztraucas vien par sevi pašu.

Svarīgi atcerēties, ka tas ir tavs bijušais priekšnieks, nevis draugs, tāpēc tavu ādu viņš neglābs visu laiku. Protams, darba devēja attieksmi ietekmē arī viņa raksturs, tomēr vairums gadījumu viņi par tevi aizmirst tajā brīdī, kad pamet kolektīvu.

Bijušie draugi jāatstāj aiz muguras

Protams, draudzīgu attiecību zaudēšana vienmēr ir liels un smags pārdzīvojums, bet neviens no šādām situācijām vēl nav izvairījies. Ar šo faktu ir vienkārši jāsamierinās un jāaizmirst, jo nav vērts saglabāt attiecības, kurām nav nākotnes.

Jāteic, ka teju ikvienam ir stāsts par dažādām ķibelēm, ko sarīkojuši bijušie draugi. Kad draudzība ir izdzisusi, par tām ir jāaizmirst un centieni tās glābt bieži vien būs neveiksmīgi. Pat tad, ja tev izdodas draudzības saites atjaunot, jūs nekad vairs nebūsiet tādi draugi kā bijāt agrāk. Dažkārt dzīvot vieglāk ir bez viņiem.

Foto: Shutterstock

Neesi kopā ar kādu, jo nevēlies palikt viena

Kad pāris izšķiras, bieži vien daudzi attiecības vēlas nobeigt uz labas nots. Tomēr ne vienmēr vajadzīgs palikt draugos ar savu bijušo. Tava mīlestība pret šo cilvēku ir izsīkusi, tāpēc ir laiks jaunām attiecībām un jauniem cilvēkiem. Uzturēt attiecības vien tāpēc, ka nevēlies palikt viena, ir diezgan muļķīgi un tā ir liela kļūda. Būt vientuļai – tas nav pasaules gals.

Kāpēc būt vienai patiesībā ir fantastiski, aplūkot vari šeit.

Jaunas dzīves meklējumos

Saka, ka mēs nevaram aizbēgt no pagātnes. Tā, iespējams, ir patiesība, taču pagātni ir iespējams aizmirst. Ja līdzās būs kāds cilvēks, kas atgādinās par kādu notikumu, ko vēlies aizmirst, tava dzīve var būt visai sarežģīta. Tas tevi noteikti "bremzēs" un tu nespēsi iegūt visas fantastiskās pieredzes, ko dzīve tev var sniegt.

Ja pagātnē esi pieļāvusi lērumu kļūdu un tomēr izdzīvojusi šo grūto periodu, labākā lieta, ko darīt, ir uzsākt jaunu dzīvi un pilnībā atbrīvot prātu, aizmirstot par par visiem cilvēkiem un attiecībām, kas šo dzīvi padarījuši tikai grūtāku.

Cilvēki, kuri tev nepalīdz augt

Ikviena dzīvē ir cilvēks, kurš nedaudz attur no izaugsmes. Iespējams, tas ir kolēģis, kāds draugs, radinieks vai kaimiņš – ja viņš tevi "bremzē", viņam nav vietas tavā dzīvē. Nav vērts izmisīgi censties saglabāt draudzības saites ar cilvēkiem, kuri tikai ar tevi sasveicinās. Ir svarīgi izvērtēt cilvēkus sev apkārt un saprast, kuri no tiem spēs kādreiz tev izpalīdzēt.

"Womanitely" lieku reizi mums atgādina, ka nav vērts dzīvē paturēt cilvēkus, ar kuriem neredzam kopīgu nākotni un kuri mums neizlīdzēs grūtā brīdī. Nav jājūtas vainīgai par draudzības saišu pārraušanu gadījumā, ja apzinies, ka tā ir pareizā izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!