Foto: Shutterstock
Pievienojot pieteikuma vēstulei un CV foto, kurā redzams uzkrītoši dziļš dekoltē, sievietes ievērojami palielina savas iespējas tikt uzaicinātām uz darba pārrunām. Cik ievērojami? Varbūtība palielinās vismaz 19 reizes, tā vismaz izskaitļojuši franču pētnieki, vēsta "The Telegraph".

Franču eksperimentā piedalījušās divas sievietes – līdzīgas gan ārēji, gan ar teju identiskām iemaņām un darba pieredzi pārdošanā un grāmatvedībā. Abas dāmas katra sagatavoja divus CV, tiem pievienojot dažādas fotogrāfijas: vienam izvēlējās bildi, kurā redzama apģērbā ar dziļu dekoltē izgriezumu, otram – lietišķās drānās tērpta.

Trīs gadu laikā eksperimenta dalībnieces katra pieteicās 100 vakancēm, sūtot CV ar askētiski lietišķo bildi, bet vēl 100 sludinājumiem nosūtīja pieteikumu ar valšķīgo dekoltē. Kā izrādās, "dekoltētie" pieteikumi bijuši daudz auglīgāki, jo potenciālie darba devēji uz tiem atsaukušies krietni biežāk, turklāt 62 piedāvājumi bijuši pārdošanas sfērā, savukārt 68 – grāmatvedībā.

"Neatkarīgi no darba rakstura, vai tā būtu pārdošanas nozare, kas prasa komunikāciju ar klientiem, vai grāmatvedība jeb darbs birojā, kandidātes ar atklāto dekoltē zonu saņēma vairāk uzmanības. Šie rezultāti ir samērā šokējoši un nepatīkami, tomēr nevar teikt, ka tie ir negaidīti," spriež eksperimenta autors Sevags Kertečjans, piezīmējot, ka gala secinājumi vēl esot pāragri, viņam nepieciešami vēl papildu pētījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!