Foto: Shutterstock
Smagi strādā, bet kārotais paaugstinājums vēl nav iegūts? Iespējams, tas tāpēc, ka tev ir kāds šķietami nevainīgs ieradums, kas patiesībā attur tevi no labāka amata. Kuri tad ir tie ieradumi, kas nepalīdz sasniegt jaunas virsotnes? Šoreiz iedvesmojāmies no "Business Insider" karjeras speciālistu komandas.

Došanās mājās tieši laikā

Godīgi vai nepavisam taisnīgi, bet bieži vien, tikko uzsākot savas darba gaitas, priekšnieks sagaida, ka dosies mājās ne tad, kad darba laiks būs beidzies, bet gan tad, kad darbs būs padarīts. Tas noteikti nenozīmē, ka darbam jāpakārto visa dzīve, bet tas aicinās aizdomāties par kādām stratēģijām, lai darbs būtu maksimāli produktīvs darba stundās.

Arī SIA "CV-Online Latvia" vadītājs Aivis Brodiņš norāda, ka pirmajā darbavietā jābūt gataviem veikt rutīnas darbus, strādāt virsstundas, kā arī jābūt gataviem mācīties no profesionāļiem.

Savu sociālo tīklu satura papildināšana darba laikā

Foto: Shutterstock

Uzskatāma slaistīšanās

Foto: Shutterstock

Ar kolēģiem esi aizgājusi uzvārīt kafiju? Savu enerģijas deva un izstaigāšanās nepieciešama ikvienam, tomēr pārliecinies, ka tā nekļūst par izteiktu slaistīšanos tava darba devēja priekšā.

Kad izej no darba telpas, centies orientēties laikā. Lai arī neliela papļāpāšana piederas pie lietas, svarīgi neiekarst atpūtas mirklī, padarot to nepieklājīgi garu. Tas pats attiecas arī uz jaunāko kaķu video, kas ir daudz smieklīgāks par iepriekš redzēto. Protams, nelielam humoram un nepiespiestai atmosfērā jābūt ikvienā darba vietā, tomēr visam ir jābūt savās saprāta robežās. Ja tik tiešām vēlies paklačoties ar darba kolēģiem, labāk tam atveltīt laiku pēc darba laika.

Tomēr brīvākos brīžos būtu vērts apzināties, ka ir lietas, ko labāk par sevi darba vietā neatklāt.

Jautājumu neuzdošana

Foto: Shutterstock

Bardaks uz galda

Foto: Shutterstock

Darbā iestrādātās sistēmas ignorēšana

Foto: Shutterstock

Nesasniedzamība

Foto: Shutterstock

Sūdzēšanās par visu

Foto: Shutterstock

Vienkāršās pieklājības neievērošana

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!