Foto: Shutterstock
Kamēr mūsdienu sievietes arvien neprātīgāk dzenas pēc neatkarības, pašpārliecinātības un iegalvo sev, ka spēj paveikt visu saviem spēkiem, tai pat laikā cerot ar savu supersievietes tēlu savaldzināt vīriešus, pētījumi liecina, ka šādas dzelzs lēdijas jeb "sievietes – maitas", kā pašas sevi nereti dēvē, pretējo dzimumu patiesībā atgrūž, vēstī "ELLE".

Pētnieki atklājuši, ka vīrieši krietni labvēlīgāk un ar lielāku interesi attiecas pret sievietēm, kuras var raksturot kā jaukas, sievišķīgas un patiesi ieinteresētas sarunas partnera izjūtās. Tāpat šādas sievietes arī tiek vērtētas kā seksuāli pievilcīgākas.

Pētījumā arī secināts, ka vīriešus krietni vairāk ieinteresē nevis sievietes, kuras vīrieša problēmas vērtē kā nenozīmīgas, uzskata tās vien par iemeslu kļūt stiprākam vai skaidro, kā pašas tās risinātu, bet gan daiļā dzimuma pārstāves, kuras izrāda empātiju un iejūtību.

Tāpat šādas sievietes raksturotas kā piemērotākas ilgām un nopietnām attiecībām, salīdzinot ar pašpārliecinātajām un visu varošajām..

"Iemesls, kāpēc vīriešiem labāk patīk maigas un iejūtīgas sievietes, ir pagalam vienkāršs. Jebkurās ilgstošās attiecībās gadīsies krīzes momenti, un cilvēkiem drošības sajūtu rada zināmi uzvedības modeļi.

Tādējādi vīrietis jutīsies par sevi pārliecinātāks, kā arī ērtāk, ja viņa partnere būs nevis maskulīna un neatkarīga cīnītāja, kas vīrieti turklāt kritizēs, salīdzinot ar sevi, bet spēcīga partnere, kura spēj atbalstīt un saprast, nevis tikai mudināt tikt galā ar problēmām, reizē tās risinot arī pati," rezumē pētnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!