Foto: Shutterstock
Kopdzīves uzsākšana nereti ir likumsakarīgs attiecību turpinājums, kas, lai gan atvieglo sadzīvi, nereti var radīt pārpratumus jūsu emociju pasaulē. Šai sakarā piedāvājam "Men's Health" apkopotus jautājumus, par kuriem vīrieši, kā paši atzīst, pirms kopdzīves uzsākšanas satraukušies visbiežāk, kā arī ekspertu ieteikumus to risināšanai.

Kā mainīsies jūsu attiecības?

Vairums vīriešu atzīst, ka kopdzīves uzsākšanā ar partneri lielākās bažas rada partneres iespējamas izmaiņas ne tikai izskatā, bet arī uzvedībā. Protams, ne mēs visas mostamies kā žurnālu vāku modeles, tomēr atceries, ka viena mājokļa dalīšana nav iemesls tev atlikt bikini zonas vaksāciju, nemitīgi valkāt iecienīto un pabalējušo halātu, kā arī atklāt vīrietim, kā tieši no tavas augšlūpas pazūd matiņi.

Kas notiks ar intīmo dzīvi?

Jums vairāk laika pavadot kopā, iespējams, atliks arī vairāk laika, lai mīlētos. Tomēr nereti attiecībās iespējams otrs scenārijs – mīlas dzīve piedzīvo panīkumu.

Lai no tā izvairītos, neraugoties uz nemitīgo kopā būšanu, veltiet viens otram gana daudz glāstu un pieskārienu – tas neļaus apdzist dzirkstelei un savstarpējai iekārei.

Kā dalīt mājsaimniecības pienākumus?

Atceries, ka strikti sadalīt mājsaimniecības pienākumu apjomu, kas katram būs jāveic, ir visai drastiska un neefektīva metode.

Visticamāk, viens no jums strādā vairāk nekā otrs un mājās ir vēlāk. Esiet elastīgi un sadaliet pienākumus atbilstoši katra iespējām, vēlmēm un laikam, ko tiem varat atļauties veltīt.

Tāpat, ļoti iespējams, vienam no jums labāk patīk mazgāt traukus, bet otram – grīdas. Izmantojiet to savā labā un rodiet kompromisus!

Kādi ir jūsu kaitinošie paradumi?

Jums dzīvojot kopā, likumsakarīgi atklāsies katra dīvainības, slēptie paradumi un kaprīzes. Pirms sākat viens uz otru kliegt, cenšaties tos pieņemt un saprast, kā arī atceries, ka vīrieti krietni efektīvāk ir uzslavēt un iedrošināt, nevis komandēt.

Ja tu nevari izturēt viņa paradumu nolikt zeķes pie gultas, nevis netīrās veļas grozā, informē vīrieti, ka jūties patiesi priecīga, ja tev tās nav savām rokām jāliek tām paredzētajā vietā, nevis, kliedzot par partnera netīrīgumu, lidini tās uzreiz miskastē.

Vai attiecības jānoformē oficiāli?

Statistika liecina, ka 75 procenti kopā dzīvojošu pāru plāno apprecēties, savukārt 55 procenti laulību noslēgtas kopdzīves rezultātā.

Ja arī tu jau kal kāzu plānus, atceries, ka tavs vīrietis, ļoti iespējams, par laulībām noteikti vēl nedomā, kā arī informē partneri, ja kopdzīves uzsākšana tev pašai vēl nekādā gadījumā nesaistās ar kāzām. Kā atzīst eksperti, tieši šo jautājumu, uzsākot kopdzīvi, ir vissvarīgāk noskaidrot, lai tuvākā vai tālākā nākotnē nerastos lieki pārpratumi.

Kā cīnīties ar rutīnu?

Atceries, ka kopdzīves uzsākšana nenozīmē savas iepriekšējās dzīves aizmiršanu. Ļauj vīrietim izklaidēties un arī pati atpūties bez viņa – atsevišķi pavadītais laiks liks jums novērtēt kopā pavadītos brīžus un ilgoties vienam pēc otra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!