Vispareizāk rīkosies tad, ja pieņemsi lēmumu, balstoties uz savu pārliecību, ne klausoties citu viedoklī. Tomēr dažkārt draugi cenšas palīdzēt mums pieņemt kādu nozīmīgu lēmumu. Tiesa, ne vienmēr viņiem ir taisnība. Tieši tādēļ piedāvājam "Bustle" ekspertu izceltos attiecību padomus, kuros noteikti neieklausīties, kā arī tos, ko uzklausīt būtu vērts.

Šķiršanās procesā

Padoms, ko ignorēt: tev vajag atrast aizvietotāju, lai tiktu pāri iepriekšējām attiecībām

Kāda jauna vīrieša satikšana noteikti nav sliktākais variants, kā aizmirst senas attiecības, tomēr tas palīdzēs tikai tad, ja patiešām būsi gatava jaunām attiecībām. Neļauj draugu spiedienam sevi ietekmēt un atceries, ka, cenšoties pārvarēt savas sāpes, tu vari sāpināt kādu citu, šajā gadījumā jauno "aizvietotāju".

Padoms, ko likt aiz auss: tev vajag darīt kaut ko, lai nedomātu par savu bijušo

Lai arī vajag apjaust notikušo un ar to samierināties, nebēgot prom no savām problēmām, arī pagātnē nevajag uzturēties pārāk ilgi. Kad esi apcerējusi savu pagātni, izmanto savu brīvo laiku, uzsākot kaut ko, kas no sirds tevi dara laimīgu. Varbūt tā ir aktīva sociālā dzīve, varbūt esi nolēmusi apjaust jaunus horizontus, atsākot studēt. Jaunas aktivitātes aizņems brīvo laiku un palīdzēs prātā nepārcilāt jau simto reizi sāpīgo šķiršanos.

Noteikti noderēs arī šie desmit soļi, kas palīdz pārvarēt šķiršanās sāpēs.

Aizdomās par krāpšanu


Padoms, ko ignorēt: pārbaudi viņa mobilo tālruni, īsziņas, sarakstes

Ja tevi māc šaubas, ka partneris tevi krāpj, parunā ar viņu par to. Vai tiešām rīkosies labāk, ja izrādīsi neuzticīgas draudzenes, sievas, dzīvesbiedres gājienus, pārbaudot viņa tālruni? Ar šādu lēmumu tu visai krāpnieciskā veidā parādi, ka neuzticies viņam un brīvi vari pārkāpt privātuma robežas, lai panāktu savu. Arī šāda rīcība tavam partnerim varētu šķist nepieņemama.

Padoms, ko likt aiz auss: tu nevari būt kopā ar kādu, kuram neuzticies

Ja tevi jau pašos pamatos urda nemiers, ka tavs tuvākais cilvēks varētu būt neuzticīgs, vai maz iespējama saticīga kopdzīve? Ja sarunas nevedas un pie nekāda kopīga rezultāta nenonākat, tev jāuzdod jautājums sev pašai – vai vari būt kopā ar kādu, kuram neuzticies? Šādas attiecības parasti ir ļoti sāpīgas un arī postošas, tāpēc jāizdomā kārtīgi, vai pakļausi sevi tām.

Domās par to, vai monogāmija maz ir iespējama 21. gadsimtā, dalījās arī dažāda vecuma vīrieši. Viņu viedokļus iespējams aplūkot šeit.

Guļamistabā

Foto: Shutterstock

Padoms, ko ignorēt: virtuvē ķēkša, sabiedrībā dāma, guļamistabā palaistuve

Reiz jaur stāstījām, ka visu, kas notiek vai nenotiek aiz guļamistabas durvīm, labāk paturēt tikai starp tevi un savu partneri un tā noteikti nav informācija citu ausīm. Tomēr, ja sarunas draugu pulciņā grozās ap šo tēmu, noteikti nevajadzētu klausīt padomam, ka guļamistabā tev jārīkojas tā, kā tev absolūti nav raksturīgi. Turklāt nav tā, ka tikai vienam jāpieliek pūles, tas ir process, kurā ar sirdi un dvēseli jāiesaistās abiem partnerim, protams, ja ir vēlēšanās šo laiku padarīt neaizmirstamu un patīkamu abiem.

Padoms, ko likt aiz auss: tev ir jāatklāj viņam, ko vēlies

Sekss ir gan par došanu, gan saņemšanu, tāpēc tā vietā, lai tikai izdabātu partnera vēlmēm, jāatceras arī par savējām. Tev nav jānotēlo orgasms, sekss jāuztver kā pienākums un jāpiecieš lietas, kas tev nepatīk.

Vērts izlasīt arī atklātu stāstu par sievieti, kura agrāk dzīvoja laulībā bez seksa, bet, saprotot un partnerim pastāstot to, ko viņa patiesi vēlas, viņa apjauta vēl neiepazītas sajūtas.

Flirtēšanā

Foto: Shutterstock

Padoms, ko ignorēt:
gaidi, kad viņš pirmais dos par sevi ziņu, nogaidi trīs dienas pirms kontaktējies ar viņu un citi padomi no flirtēšanas ābeces

Šķiet, ka ikvienam ir kāds padoms no flirtēšanas ābeces, kas nudien strādā. Gaidi, kad viņš pirmais uzsāks sarunu, spēlē "vēso"… Bet patiesībā tās ir tikai spēles, kuras var izjaukt attiecības ar reālu potenciālu. Izvairies no vidusskolēnu spēlītēm un esi patiesa, mīlestībai nav viena formula, kas derētu katrā situācijā.

Padoms, ko likt aiz auss: tiecies pēc tā, ko patiesi vēlies

Ja tev kāds patīk, nespēlē spēlītes, centies sazināties ar viņu. Ja tu labi pavadīji laiku un tev ļoti gribas uzrakstīt viņam īsziņu, dari to! Spēlējot mūžsenās spēlītes, mēs iztērējam pārāk daudz sava dārgā laika un pazaudējam galveno. Neesi bērnišķīga, runā par savām jūtām. Tas nav vāji, bet gan veselīgi.

Risinot nesaskaņas

Foto: Shutterstock

Padoms, ko ignorēt:
es vai …

Ultimātu uzstādīšana nekad nebūs labākais risinājums strīdu karstumā. Protams, tavi draugi droši vien tevi ļoti mīl un tieši tāpēc viņi var ierosināt, lai tavs partneris izvēlas starp tevi un kaut ko citu. Tomēr realitātē, lai arī draugi varbūt vēlas tev visu to labāko, padomā divreiz, vai tiešām to vēlies nodarīt savām attiecībām.

Padoms, ko likt aiz auss: jums jāatrod kompromiss

Attiecības lielā mērā ir par kompromisu rašanu. Dažkārt, kad pāris strīdas, neviens nav gatavs piekāpties. Un vienīgais veids, kā nesaskaņas risināt, ir atrast zelta vidusceļu. Šajā gadījumā neviens "neuzvar" un neviens "nezaudē" – abi ir upurējuši savu taisnību attiecību dēļ, kas nozīmē, ka strīds un sava taisnība ir daudz mazsvarīgāka nekā kopā būšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!