Foto: Shutterstock
Iespējams, tu esi darbaholiķe un strādā virsstundas vai arī tev vienkārši nav citas izvēles. Iespējams, tu atnāc mājās laicīgi, bet sūksties par to, cik gan traģiska diena ir bijusi darbā. Šajā gadījumā nav būtiski, kas konkrēti ir noticis, bet skaidrs ir viens – tavs darbs burtiski ietekmē tavu privāto dzīvi un nogalina attiecības ar mīļoto.

Lai gan ir diezgan loģiski, ka neviens nevar vienkārši izslēgt prātu, un, ja kaut kas darbā ir noticis, tad aizmirst to ir visai grūti, tomēr skaidrs ir viens – ar laiku tas tavam partnerim patiešām var paspēlēt uz nervu stīgām.

Ja turpmākās "Business Insider" pazīmes nav svešas, iespējams, vērts apdomāties, vai darbs patiešām ir tava prioritāte, kā dēļ ļaut savām attiecībām vai pat laulībai izirt.

Laika sadalījums un nogurums

Foto: Shutterstock

Šķiet, ka daudziem darbs ir prioritāte un diemžēl stājas pirms ģimenes. Ja pieķer sevi, izlaižot kārtējo filmu vakaru vai kādu citu aktivitāti kopā ar mīļoto, aizbildinoties, ka vēl jāstrādā vai esi pārāk nogurusi no darba, šķiet, ka darbs tiešām ir pārņēmis tevi un drīz vien būtiski ietekmēs tavu kopdzīvi un attiecības.

Tāpat arī mūžīgā kavēšana. Ja esi apsolījusi ierasties uz kādu pasākumu, turi savu vārdu. Ja sāc kavēt nozīmīgus notikumus vai atcel tos pēdējā brīdī, jo ir vēl jāstrādā, agrāk vai vēlāk tavi mīļie vispār vairs neticēs un noteikti nebūs apmierināti par kārtējo aizbildinājumu, ka jāstrādā.

Mīļotais – karjeras psihologs

Foto: Shutterstock

Tāpat var nākties piedzīvot situāciju, kad, atnākot mājās no darba, izkrati sirdi par katru sīkumu, kas noticis šodien darbā. Protams, šad un tad patiešām ir vajadzīgs un pat vēlams pastāstīt sev tuvajiem, kas ar tevi notiek un kas tevi nomāc, tomēr vajadzētu atcerēties, ka tavs mīļotais cilvēks nav tavs karjeras psihologs. Ja sākotnēji vēl tas varētu šķist samērā normāli un pieņemami, tad pavisam drīz arī viņam, visticamāk, tas sāks nedaudz kaitināt.
Un tad, protams, ir vēl ļaunāks variants – jums nav nekas cits par ko runāt, kā vien darbs. Tu esi pieradusi visu laiku atstāstīt katru sīkāko detaļu, pilnībā aizmirstot par to, ka jums ir arī citas lietas, kas vismaz ir vai nu jau bija kopīgas. Tā mēdz gadīties!

Neapmierināts mīļotais un nebeidzami strīdi

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tu mājās pārrodies uzvilkta, visticamāk, ka tevi kaitinās jebkurš sīkums, kas vēlāk var izplesties pavisam lielā un pat jaunā strīdā, kas sākotnēji vispār nav bijis saistīts ar tikko notikušo aso vārdu pārmaiņu. Gluži kā ķēdes reakcija – tu neesi pacietīga un esi pārņemta ar darbiem, aizmirsti pateikties par ierasto maltīti, ko dzīvesbiedrs pagatavojis. Agrāk vai vēlāk tas viss sakrāsies – tā ir bumba ar laika degli.
Tomēr dažreiz vērts atlicināt laiku un pavērot mīļoto – kāda ir viņa ķermeņa valoda vai citas pazīmes, kas varētu liecināt, ka viņš nav ar kaut ko apmierināts. Liecināt par neapmierinātību var arī joki, kuri mēdz būt visai sarkastiski. Iespējams, ja ātrāk pamanīsi konkrētās pazīmes, situācija vēl būs glābjama.

'Vīrs' darbā, kurš tevi saprot labāk

Foto: Shutterstock

Interesanta situācija var izveidoties tad, ja darbā tev ir kāds kolēģis, kas, šķiet, saprot tevi pilnīgi perfekti – jums ir vienas problēmas, vienas raizes un vieni mērķi. Jūs labi saprotaties. Tomēr par situāciju mājās tā gluži nevarētu teikt – tavam mīļotajam nav ne tādas pieredzes, ne zināšanu un viņš tevi līdz galam neizprot.
Kad pieķer sevi pie domas, cik ļoti kaut ko vēlies pastāstīt savam darba "vīram", jo viņš to sapratīs labāk, iespējams, jau ir nedaudz par vēlu. Šādā situācijā tu esi jau teju pilnībā atsvešinājušies no sava mīļotā mājās. Šāda veida attiecības var būt patiešām bīstamas, jo, iespējams, agrāk vai vēlāk tu darbā vēl jutīsies daudz laimīgāka nekā mājās.

Tu vai tavs partneris ir noslēdzies sevī

Foto: Shutterstock

Ja tomēr kārtīga sirds izkratīšana nav tev piemērotākais risinājums vai arī tu jau nojaut, ka tam ar laiku nebūs sevišķi patīkamas sekas, tu vienkārši noslēdzies sevī. Tu nevēlies neko darīt vai runāt. Arī tavs enerģijas līmenis ir izsīcis un tu vienkārši eksistē, nevis dzīvo.
Tikpat labi – noslēgties var tavs mīļotais. Viņš vairs nedzird, ko tu viņam saki un starp jums vienkārši nav vairs agrākā degsme.

Darbs ir pārņēmis tavu prātu un tu diemžēl negatīvi ietekmē visu auru kopdzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!