Foto: PantherMedia/Scanpix
Pētījumos atklāts, ka 39 procenti cilvēku ir iesaistījušies romantiskās vai intīmās attiecībās ar savu kolēģi. Tiesa, minētās attiecības ne vienmēr rezultējas ilglaicīgā savienībā. Ja arī tev gadījies pārkāpt nerakstīto likumu, kas aizliedz attiecības ar darba biedru, un nu tās ir beigušās, atstājot vien mulsinošu neērtības pēcgaršu, iepazīsties ar portāla "Woman's Health" apkopotajiem padomiem, kas ļaus saglabāt mieru, atturot tevi no domas par darba vietas maiņu.

Izvairies no baumošanas

Pat tad, ja šķiršanās bijusi sāpīga un tu vai mirsti nost aiz vēlēšanās par to izsūdzēties savām kolēģēm, kas iemantojušas labu paziņu statusu, no tā tomēr ieteicams izvairīties. Tāpat, ja iespējams, vienojies ar savu bijušo, ka jūsu kopā būšanas un šķiršanās detaļas neapspriedīsit skaļi, kā arī saglabājat koleģiāli lietišķas attiecības, izvairoties no skaļas vārdu pārmaiņas, kurā noklausīsies ne vienas vien birojā esošās ausis.

Iegūsti atbalstītājus

Tā kā tavi tuvākie kolēģi iespējamās baumošanas dēļ šķiršanās jautājumā nevar sniegt atbalstošu plecu, atrodi cilvēku ārpus savas darba vides, kam uzticēties un kurš tevi uzmundrinās.

Tas ļaus tev uz savu dzīvi paraudzīties gaišākās krāsās, kā arī motivēs uz darbu doties ar augsti paceltu galvu. Tāpat tuvs cilvēks, kas atrodas vien īsziņas attālumā, pasargās tevi no vēlmes izteikt naidīgas piezīmes bijušajam. Īpaši tad, ja jums ikdienā nākas tikties visai bieži.

Koncentrējies uz saviem pienākumiem

Lai kā tu vēlētos diskreditēt savu bijušo priekšniecības acīs, koncentrējies uz savu pienākumu paveikšanu, nevis kļūdu meklēšanu kolēģa paveiktajā. Tāpat atrodi citu uzticības personu, pie kuras vērsties problēmu gadījumā, pat tad, ja jūsu attiecības ir saglabājušās kā draudzīgas.

Atbrīvojies no vainas apziņas

Ja attiecību pārtraukšana bija tava iniciatīva un savu kādreizējo simpātiju objektu redzi visai bēdīgā skatā, saprotot, ka viņš šādu attiecību iznākumu nudien nav paredzējis, neiesaisties tālākā diskutēšanā par iespējamo attiecību atsākšanu.

Tas pretējai pusei radīs veltas cerības, kā arī traucēs jums abiem koncentrēties uz saviem darba pienākumiem.

Saglabā draudzību

Ja tavs kolēģis pirms romantisko attiecību uzsākšanas bija arī labs draugs, izvērtējot situāciju, centies atjaunot jūsu agrākās attiecības.

Protams, to darot, svarīgi neiesaistīties šajās attiecībās atkārtoti, tomēr zināma pieklājības ievērošana, kā arī došanās uz darba pasākumiem, kuros varat satikties, par ļaunu nenāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!