Dr.habil. Hartmuts Bosinskis skaidro, kā bioloģiskie faktori pastiprina vai vājina mūsu tieksmi pēc seksuālas tuvības un cik svarīgi partnerattiecībās iet katram savu ceļu, neizjaucot saskaņu dzimumdzīvē.
3. Turpinājums.

Cilvēku seksuālo uzvedību ietekmē arī bioloģiskie faktori, taču daudz mazākā mērā, nekā tas notiek dzīvnieku pasaulē. Sievietēm īpaši novērojams seksuālās tieksmes kāpinājums menstruāciju cikla 14. līdz 16. dienā. Arī grūtniecības laikā daļa sieviešu mēdz izjust spēcīgāku tieksmi pēc seksuālas tuvības, turpretī citām šī tieksme mazinās.

Sekss kā pierādījums

Viņa maigi pieskaras mīļotā vīrieša mugurai, iečukst ausī nepārprotamu divdomību – nulle reakcijas! “Jau otrais atraidījums šodien,” viņa pie sevis rēķina. Pilnīgi pietiekošs iemesls, lai sāktu apšaubīt viņa jūtas. Viņas pārliecība: “Ja viņš mani neiekāro tik bieži kā agrāk, tātad viņš mani vairs nemīl.”

Kas aiz tā slēpjas: Riskanti pieņēmumi! Viņa kaisles svārstības ietekmē viņas pašapziņu. Ja mīlas brīžu dēļ viņš pamet visus darbus, viņa ir laimīgākais cilvēks pasaulē. Ja viņai neizdodas viņu pierunāt, mīlas apliecinājums izpaliek, un viņas ego ir satriekts!

Kritiskie brīži: Kamēr iekšējās šaubas nesabojā intīmos brīžus un negatīvi neiespaido vēlmi pēc seksa, viss iet uz labo pusi. Taču tiklīdz viņa sava mīļotā vīrieša iekāri sāk uztvert tikai kā viņas pievilcības mērvienību, sekss kļūst par vistiešāko šantāžu. Vispirms viņš dabū pasvīst, bet pēc tam viņā rodas dusmas, jo ne darbā, ne mājās vairs nav miera no stresa. Turklāt viņš nedrīkst izrādīt savu vājumu. Nav brīnums, ka reiz pienāk brīdis, kad viņš (vai viņa, jo lomas var būt arī mainītas) vairs nespēj izturēt šos piespiedu mīlestības apliecinājumus.

Kā nostiprināt mīlestību: Nelīdzsvarotām personībām pašapziņas celšanai nepieciešami draugi, darbs, hobiji, kur apzināties savus panākumus citās dzīves sfērās. Dod partnerim iespēju izspēlēt savu pavedināšanas mākslu, nevis nemitīgi uzmācies viņam. Neuzstādi ne sev, ne partnerim pārāk augstas prasības, relaksējies un izbaudi sajūtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!