Nepastāv nekādas normas, kas noteiktu, cik bieži cilvēkam vajadzīgs sekss. Taču no bioloģiskā un medicīniskā aspekta sekss ir viens no galvenajiem stimuliem dzīvē. Trūkstot šim apmierinājumam, cilvēkam kļūst garlaicīgi – un ne tikai gultā.
1. Turpinājums.

Bez seksa abpusējai mīlestībai nav nākotnes, jo sekss pilda ne tikai vairošanās un dzimumtieksmes apmierināšanas funkciju. Dzimumakts ir ciešākā komunikācijas forma, kas pastāv starp cilvēkiem. Nav neviena cita līdzvērtīga veida, kā izjust tikpat ciešu tuvību ar kādu cilvēku.

Vēlme pēc tuvības mums piemīt jau kopš dzimšanas. Zīdainis, kuru māte bieži neauklē savās rokās, ir vārgāks un slimīgāks kā citi bērni. Līdzīgi notiek arī ar pieaugušajiem cilvēkiem, kuri nevar apmierināt šo vēlmi pēc tuvības.

Protams, maigumam un glāstiem ir liela nozīme divu cilvēku kopdzīvē. Tomēr tikai ķermeņu savienošanās spēj padziļināt izpratni par partnera personības intīmāko pusi. Bez šīs komunikācijas cieš mīlestība.

Sekss kā mīlestības narkotika

Pietiek vien ieskatīties viņam acīs, un kaisles termometrs sāk burbuļot. Vertikāli, horizontāli vai sēdus – kaislību trakumā neviena vieta viņiem nav pārāk šaura, neviens parka soliņš pārāk auksts. Šajā attiecību modelī seksam un erotikai ir vislielākā nozīme.

Kas aiz tā slēpjas: Vai mīļotā cilvēka acu skatiens izraisa tūlītēju vēlmi pēc seksa? Gandrīz maniakālu tieksmi pēc seksuālās tuvībās visbiežāk izjūt nesen iemīlējušies pārīši vai arī partneri, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar bieži satikties. Viņiem fiziskais kontakts aizpilda trūkstošo komunikāciju.

Dažreiz partneriem vienkārši vēl nav vēlmes domāt par tālejošiem kopīgiem plāniem, tādēļ sarunu vietā viņi labprātāk nodarbojas ar mīlestību. Un arī, ja partneri redz viens otru tikai dažas reizes nedēļā, vai mēnesī, viņi vēlas pēc iespējas intensīvāk un kaislīgāk izbaudīt īso kopīgi pavadīto laiku.

Kritiskie brīži: Šādas kaislības ir brīnišķīgs pamats partneru attiecību veidošanai, bet jūs taču vēlaties, lai tās būtu ilgstošas? Tādēļ emocionālo klaviatūru nepieciešams paplašināt par dažām oktāvām.

Šeit arī slēpjas kritiskais punkts: bieži viens no partneriem klusībā vēlas vēl ciešākas tuvības saites. Taču, bailēs no atraidījuma noliedzot sevi, nav iespējams neko panākt. Tiklīdz attiecībās tiek izjaukts līdzsvars, arī gultā saskaņa drīz vien zūd.

Kā nostiprināt mīlestību: Kopīgi doties laukā, mesties iekšā dzīves mutulī! Pamēģini savu kaislīgo aizraušanos izpaust arī jūsu kopīgajos pasākumos: iepazīsties ar viņa draugiem, runā par panākumiem un neveiksmēm darbā, ved viņu līdzi uz savu draudzeņu rīkotajiem izklaides vakariem.

Jo vairāk jums būs kopīgu interešu un pasākumu, jo ciešāka veidosies jūsu emocionāla saikne. To pašu turpini arī guļamistabā: koncentrējies uz viņa līdz šim vēl neizzinātajām personības pusēm...

Turpinājums sekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!