Ne vienmēr attiecību saišu pārraušana beidzas uz sliktas nots. Nereti partneri savstarpēji paliek draugi, neraugoties uz to, ka ir nolēmuši romantiskajā jomā katrs iet savu ceļu un dibināt jaunas attiecības. Un tad tu atskārsti, ka esi nonākusi situācijā – tu, viņš un viņa bijusī.

Arī aktrise Karīna Tatarinova reiz skaidroja, ka, ja vien pēc attiecību saišu saraušanas pāris nesaiet naidā, sava veida attiecības viņiem vēl joprojām ir, un arī tām ir vajadzīga zināma enerģija. "Es, piemēram, visus savus vīriešus joprojām mīlu. Tā ir cita veida mīlestība, bet joprojām mīlu."

Bet kā saprast, ka partnera un viņa bijušās attiecības ir tikai draudzīgas un tev nesanāks apdedzināties? Lūk, jautājumi, uz kuriem nepieciešams rast atbildes sirdsmieram!

Cik ilgs laiks pagājis kopš brīža, kad viņi izšķīrās? Laiks dziedē visas brūces. Ja starp viņu šķiršanos pagājis zināms laiks, pastāv iespēja, ka gan mīlestība, gan iekšējais naids ir izplēnējis, paliekot vien draudzībai. Ja abi apzinās situāciju un ievēro robežas, tā var būt patīkami abpusēja draudzība, skaidro "Elite Daily" attiecību eksperti. Šādā situācijā nevajadzētu satraukties!

Vai šķiršanās bija abpusēja? Tam, kā attiecību saites tika pārrautas, ir ļoti liela nozīme. Ja kādam negaidīti bija ar varu jāapdzesē mīlestība un jāpakļaujas partnera izvēlei par attiecību šķiršanos, sāpinājums un pakrūtē virmojošā mīlestība var nemaz tik ātri nepazust. Tomēr, ja šķiršanās bija abpusējs lēmums, ir daudz vieglāk saņemt sevi rokās un stāties pretī dzīvei. Tieši otrajā gadījumā ir normāli, ja arī pēc romantiskajām attiecībām pastāv draudzība.

Cik bieži un kā viņi komunicē? Kā skaidro eksperti, ja viņu viņi kontaktējas nakts vēlajās stundās, pavisam noteikti ir pamats kļūt aizdomīgai.

Ko viņi dara, kad satiekas? Līdzīgi kā ar kontaktēšanos, arī no tā, kā viņi pavada kopā laiku, iespējams saprast, kādas ir viņu attiecības un cik ļoti tās draud tavai partnerībai. Ja esi laipni uzaicināta pievienoties padzert kafiju, tev droši vien nav par ko uztraukties, savukārt, ja viņu satikšanās ir regulāras, turklāt arī miglā tītas, ir vērts nopietni aprunāties ar partneri.

Kas viņiem vēl joprojām ir kopīgs? Šis ir svarīgs jautājums, jo nereti tieši kopīgās dzīves jomas var viņus saturēt kopā. Vai tas ir darbs, kāda aizraušanās, bērni? Padomā par to!

Savā viedoklī dalījās arī seksa eksperte Rita Lasmane, atbildot uz jautājumu, kāpēc partneris varētu apvainoties uz savu mīļoto, ja viņš uztur attiecības ar bijušo. "Es domāju, ka baidās no konkureces. Tas ir pilnīgi normāli un dabīgi. Es arī esmu šīm jūtām gājusi cauri. Es domāju, nav iespējams greizsirdību iznīcināt līdz nullei, bet iekšējā dialoga rezultātā es esmu nonākusi pie secinājuma – ja jau joprojām ir ar mani kopā, tad droši vien es vairāk atbilstu sava vīra izvēlei."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!