Foto: PantherMedia/Scanpix
Tev tikko salauza sirdi vai varbūt tu pati aizgāji no kāda... Nav nozīmes, vai tās bija ilgstošas attiecības vai īslaicīga aizraušanās. Ja tev tās bija svarīgas un tu juti tuvu saikni ar šo cilvēku, šķiršanās nenoliedzami ir sāpīga. Tomēr kā ar to tikt galā pēc iespējas vieglāk? Turpinājumā attiecību ekspertes Šerijas Meieres 10 padomi, kā tikt galā ar sāpīgu šķiršanos.

1. Meditācija
Izvairies no alkohola, cigaretēm, narkotikām un kafijas. Izvairies arī no pārmērīgas šokolādes un saldējuma ēšanas, lai tādā veidā it kā aizmirstu par sāpēm. Ēšana un dažāda veida apreibinošie līdzekļi varbūt uz kādu brīdi palīdzēs nedomāt par šķiršanos, bet nepalīdzēs sadziedēt tavu garīgo, iekšējo stāvokli. Tā vietā kaut vai tikai piecas minūtes sēdi mierīgi, klusi, un meditē. Praktizē jogu un dziļo elpošanu.

2. Ēd veselīgi un regulāri
Tavs organisms nevar labi darboties, ja tas nav pienācīgi apgādāts ar barības vielām. Neizlaid maltītes un piespied sevi paēst, pat, ja nevēlies. Iztēlojies it kā tu būtu bērns pati sev, tādējādi liekot sev apēst visu ēdienreizē paredzēto. Ēdienam jābūt sabalansētam un svaigam.

3. Daudz guli
Tavam garīgajam stāvoklim nav nekā veselīgāka un atjaunojošāka par labu miegu. Ja tev ir trauksmes sajūta un nemiers, kas traucē miegam, izmēģini šo metodi: gultas tuvumā glabā pierakstu blociņu un ikreiz, kad tevi pārņem raizes un bailes – pieraksti tās. Pēc tam iztēlojies, kā tās no tevis iziet ārā un saki: "Es tās palaižu un ļauju tām iet prom. Es dodu sev atļauju mierīgi gulēt."

4. Vingrinājumi, lai aizdzītu bēdas
Endorfīnu, prieka un baudas hormonu trūkums, tev liek justies nelaimīgai un arī gausākai. Dažādi fiziskas dabas vingrinājumi palīdz endorfīniem atkal rasties no jauna, tādēļ aizej uz sporta zāli, izvēlies kāpnes nevis liftu, ej uz darbu ar kājām, sāc nodarboties ar jogu vai apmeklē salsas nodarbības. Apsoli sev, ka turpmākās 30 dienas katru dienu 30 minūtes nodarbosies ar kādām fiziskām aktivitātēm. Un bez iebildumiem!

5. Izjūti savas emocijas
Neizvairies no tām, lai vai cik sāpīgas tās būtu. Ļauj, lai asaras plūst un izlaid savas dusmas brīvībā. Savu sajūtu ignorēšana tevi padarīs tikai neiejūtīgāku. Tev var palīdzēt sajūtu pierakstīšana vai arī to skaļa izteikšana kādam cilvēkam. Vislabākais variants ir sākt dialogu ar savu salauzto sirdi, uzdodot tai jautājumus un veltot tai visu savu uzmanību.

6. Izvēlies pozitīvu un patīkamu gaisotni sev apkārt
Tā var būt ļoti dažāda – iedzer tēju kopā draugu, aizved bērnus uz zooloģisko dārzu vai spēlē lauka spēles kopā ar draugiem. Izvēlies cilvēkus sev apkārt, kuri tevi uzmundrinās un dos pozitīvu lādiņu. Pat viens smaids nekavējoties uzlabos tavu garastāvokli.

7. Pārstāj sevi mocīt
Pārstāj sevi mocīt ar uzmācīgām domām. Visām domām ar tādām frāzēm kā: "Kā būtu, ja.." vai "ja es būtu darījusi tā.." ir jāpazūd nekavējoties. Ikreiz, kad tās parādās, pasaki sev skaļu "Stop". Šādas domas ir bezjēdzīgas un lieki patērē enerģiju.

8. 60 sekunžu brīvdienas
Mierīgas domas un relaksācija palīdzēs tev samazināt trauksmes sajūtu. Ievelc dziļu elpu un mierīgi saki sev, ka tu ar visu vari tikt galā. Pat vismazākā patīkamā nodarbe, kā puķes smaržošana vai dzīvnieka glāstīšana, arvien vairāk tuvinās tevi brīvības sajūtai.

9. Pateicība
Pateicība var pārvērst sāpes pozitīvākās emocijās un ieviest tevī mieru. Atgādini sev lietas par kurām esi pateicīga. Vēl labāk – pieraksti tās! Šī metode dara brīnumus un palīdzēs tev izkļūt no drūmā noskaņojuma.

10. Dot citiem
Pētījumi rāda, ka laimīgi cilvēki ir tie, kuri citiem dod visvairāk. Drūmā, raižu pilnā noskaņojumā cilvēks ir ļoti koncentrējies uz sevi, tāpēc koncentrējoties uz citu vajadzībām, tu aizdzīsi sliktās domas no sevis prom. Izmēģini!

Pēc šķiršanās tu, visticamāk, vēlēsies izvairīties no visām piedāvātajām aktivitātēm un tikšanās ar citiem cilvēkiem, tomēr, cik vien tas iespējams, centies neizvairīties no sabiedrības un apkārtējiem. Prasi pēc palīdzības un runā ar draugiem, kuri prot uzklausīt. Esi pret sevi laipna un iejūtīga. Novērtē šo laika periodu, lai kļūtu vēl labāka, veselāka un garīgi piepildītāka nekā līdz šim!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!