Foto: Shutterstock
Senie ķīnieši uzskatīja, ka nav labu vai sliktu notikumu, ja vien mēs zinām, kam gatavoties, jo laika kustība ir spirālveida un cikliski atkārtojas. Vārdi "Austrumu horoskops" asociējas ar 12 dzīvniekiem, kuri nosaka, kādi notikumi šogad būs. Taču viss nav tik vienkārši – zināt dzimšanas gadu ir par maz, lai gūtu ieskatu nākotnē! Te lieti var noderēt ķīniešu Četru pīlāru metode. Mazliet gan jāiedziļinās, tomēr, izprotot šo sistēmu, arī turpmāk varēsim paši prognozēt katra gada iespējas.

Sistēma sastāv no divām daļām – Debesu un Zemes ietekmes. Debesu kustību nosaka piecas stihijas – Uguns, Zeme, Metāls, Ūdens un Koks –, kas cikliski mainās ik pēc diviem gadiem (2012./2013. bija Ūdens gadi, 2014./2015. bija Koka gadi, šis un nākamais saistīti ar Uguns stihiju). Zemes līmenī gadu secību veido 12 dzīvnieki. Piecas stihijas kopā ar 12 dzīvniekiem veido 60 iespējamās kombinācijas, tādējādi gadu notikumi atkārtojas 60 gadu ciklā: varam uzskatīt, ka 2016. gads savā veidā būs līdzīgs 1956. gadam.

Četru pīlāru karte

Dzimšanas kartes aprēķināšanai ir dažādas formulas, bet tās izskatās tik sarežģītas, ka neiedvesmo rīcībai, tāpēc ērtāk ir izmantot internetā pieejamos kalkulatorus (latviešu valodā tāds pieejams šeit). Ievadi dzimšanas datus, neapgrūtinot sevi ar laika joslām un platuma grādiem. Te gan jāņem vērā, ka kalkulators nerēķinās t.s. vasaras laiku! Ja dzimšanas brīdis iekritis īsi pēc pusnakts "vasaras laika" sezonā, rēķini stundu mazāk, ievadot iepriekšējās dienas 23+; arī citām dzimšanas stundām atņem stundu.

Kalkulators izveidos tabulu, kas sastāv no četriem parametriem – gada, mēneša, dienas un stundas.
Augšējā rinda ir Debesu Stumbri – ietekme no "Debesīm". Tā darbojas neatkarīgi no cilvēka nodomiem un rīcības.

Tabulas apakšējā daļā ir Zemes Zari (dzīvnieki), kas norāda uz notikumiem zemes līmenī. Pašu dzīvnieku nosaukumi nenozīmē neko, zvēriņš vienkārši pārvalda noteiktu enerģiju "čemodāna" vienu vai vairākas stihijas.

Pārraksti programmas aprēķinātos datus šādā tabulā. Ar ķīniešu nosaukumiem vari nenopūlēties, ieraksti to vien Personības elementam (izceltais lodziņš).

Visdinamiskākais šis gads varētu būt Zemes personām, jo Metāls viņām nozīmē savu talantu izpaušanu, uz ko ir nācies gaidīt labu laiciņu, jo pēdējo reizi metāls bija 2010./2011. gadā. Tikpat labi varētu pievērsties arī bērniem.

Ja tavs personības elements ir Uguns, tad šogad varēsi labi nopelnīt vai veiksmīgi ieguldīt naudu.

Uguns vīriešiem labs laiks sievas meklējumiem.

Metāla personas iegūs jaunus draugus vai sastapsies ar konkurenci.

Ūdens personām laiks iemācīties ko jaunu, pievērsties vecākiem vai saņemt atbalstu.

Koka personām laiks pārmaiņām un ambīciju apmierināšanai – arī tad, ja šīs ambīcijas saistītas ar personisko dzīvi.

Vēl piebildīsim, ka +Uguns kā 2016. gada Debesu stumbrs ir īpaši labvēlīga Tīģera, Zirga vai Suņa mēnesī dzimušajiem.

Čūsku un Tīģeru medības

Atkarībā no personības elementa noteiktas stihijas nozīmē noteiktas sfēras mūsu dzīvē – neatkarīgi no konkrētas gada zīmes. Lai zinātu, ko vēl no gada gaidīt, aizpildi šādu tabuliņu.

Pērtiķis mijiedarbojas ar citiem dzīvniekiem divos veidos:

  • draudzējas ar Čūsku – tur, kur tabulā ir Čūska, attiecīgā tēma būs labvēlīga,
  • uzbrūk Tīģerim – Tīģera gadā dzimušajiem Pērtiķa gadu ieteicams pārlaist ar "pieglaustām ausīm". Tīģeris citās tabulas vietās norāda uz iespējamiem sarežģījumiem attiecīgajā tēmā.

Labās ziņas

Tagad atceries, kāds bija tavas dzimšanas dienas nosaukums ķīniešu valodā.

Pērtiķis ir Debesu Cildenā (sargeņģeļa zvaigzne) tiem, kas dzimuši Yi un Ji dienās (–Koka un –Zemes personas).

Bing un Wu dienās dzimušajiem Pērtiķis nodrošina slavu un reputāciju (labu vai sliktu – tas atkarīgs no paša izvēlēm un rīcības).

Ding un Ji dienās dzimušajiem Pērtiķis simbolizē Zelta Karieti – iespējas laba sociālā stāvokļa sasniegšanai.

Geng un Xin dienās dzimušajiem Pērtiķis ir Labklājība un Zobens – labas naudas iespējas, strādājot cilvēku labā.

Pērtiķis ir Pasta Zirgs (saistīts ar pārvietošanos, ceļošanu un darījumiem tālumā) tiem, kas dzimuši Tīģera, Zirga vai Suņa dienā (dzimšanas dienas apakšējā daļa).

Gui dienā dzimušajiem Pērtiķis simbolizē Skaisto Sarkano Persika Ziedu – tas saistīts ar romantiskām jūtām un izteiktu vēlmi pēc uzmanības no pretējā dzimuma puses, jāuzmanās tiem, kas jau ir attiecībās, lai "neaizvizmotos" neceļos.

Truša mēnesī dzimušajiem (arī dzīves fokuss) Pērtiķis ir Debesu Aizgādnis – labs laiks realizēt visu to, kas dzīvē svarīgs.

Pilnai laimei Pērtiķa gadā ieteicams nesēdēt ar skatu uz DR un uz ZA palodzes puķu vietā nolikt kaut ko zeltainu.

Kam jāuzmanās?

Tik tālu par labajām ziņām. Kā jau parasti, ir arī ne tik saulainās.

Pērtiķis ir Laupīšanas Velns (simbolisks nosaukums, enerģija saistīta vai nu ar atjautīgiem risinājumiem, vai ar laupīšanu tiešā vai pārnestā nozīmē, zaudējumiem, jāvēro sfēra, ko apzīmē Metāls) Čūskas, Gaiļa vai Vērša dienā dzimušajiem.

Pērtiķis ir Nāves Dievs (ak, poētiskie ķīnieši! enerģija saistīta vai nu ar lielām plānošanas spējām, vai ar iespējamiem tiesu darbiem – jāvēro sfēra, ko apzīmē Metāls) Cūkas, Truša vai Kazas dienā dzimušajiem.

Pērtiķis ir Vientuļā Zvaigzne tiem, kas dzimuši Čūskas, Zirga vai Kazas dienā (tā arī laulību pils): jāpielūko, lai tēma, ko nozīmē Metāls, neaizņemtu visu tavu uzmanību un tādējādi neradītu attiecību problēmas. Ja kopdzīves nav, tad, iespējams, Pērtiķa gadā būs svarīgākas lietas, par ko domāt, un attiecību tēma tiks risināta citos laikos.

Nobeigumā – ķīniešu metafizikas praktiķes Lindas Meškovas novēlējums: "Lieciet lietā iegūtās zināšanas un izpētiet arī savu tuvāko dzimšanas kartes, bet neaiztieciet svešu cilvēku kartes bez viņu atļaujas! Mijiedarbība ar dabu un tās cikliem ir fascinējoša, lai gan dažkārt cilvēki nav sajūsmā par domu, ka kaut kāds ārējais laiks noteiks viņu spējas kaut ko realizēt un sasniegt, tomēr reālajā dzīvē neviens taču nedusmojas, ka nav iespējams lasīt vizbulītes, sauļoties, bekot vai slēpot jebkad, kad ienāk prātā, – visam savs laiks un secība. Lai izdodas!"

Resursi internetā: http://www.fengshui.lv/ba_zi.php

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!