Foto: Shutterstock
Mūsu sadarbošanās ar pasauli ir nepārtraukta saskarsme ar dabu, ar stihiju enerģijām. Kad iepazīsti sevi caur dabas stihijām, tu vari šīs zinības pārnest uz savu dzīvi un vienmēr būt harmonijā ar sevi un apkārtējo pasauli. Izzini, cik ugunīgs tu esi un kā proti šo stihiju pārvaldīt!

Šī ir spēka, attīrīšanas stihija, pati varenākā. Uguns bija pirmā stihija, kuru cilvēki "pieradināja". Uguns būtības izpratne cilvēku dzīvē spēlē lielu lomu, tā kā tieši šī stihija ir pirmsākums jebkurai darbībai, jebkurai aktivitātei. Tieši Uguns ir viens no spēcīgākajiem enerģijas avotiem, kurai ir spēks iznīcināt visu, kam pieskaras.

Uguns stihija dabā un cilvēkos eksistē dažādos līmeņos, kaut arī pamats ir viens. Garīgajā līmenī šī stihija dod mums varenību, materiālajā – bagātību. Sensenā gudrība māca, ka Uguns ir tā, kas spēj iekšējo dabu pārvērst personībā. Šī dzīvības enerģija, kas atrodas katrā cilvēkā, spēj izkustināt jebkuru lietu, aktivizēt, pārvērst to. Uguns stihija ir universāla enerģija, kas izstaro gaismu pasaulē. Kārlis Gustavs Jungs šo stihiju ir sasaistījis ar psihiskās enerģijas dinamisko centru, kas spontāni iedvesmo.

Uguns – tā ir brīva stihija, kuru saturēt ir grūti, taču vēl grūtāk ir viņu apturēt. Uguns – tas ir iedvesmas simbols.

Šis ir "vīrišķais" elements, pretstatā sievišķajam "ūdenim". Uguns ir debesu un zemes izcelsmes, tā nolaižas uz zemes kā zibens un tajā pašā laikā dzīvo vulkānos zem zemes.

Uguns ir silta (pozitīvas domas), attīroša, saglabājoša. Taču, ja tava Uguns tevi neklausa, tā visu iznīcina. Uguns spēks iet vertikāli uz augšu, no zemes dzīlēm uz debesīm, no materiālā uz garīgo, no neziņas uz zināšanām.

Pamatīpašības, kuras raksturo Uguns stihijas cilvēku

Foto: Shutterstock

Pozitīvās: aktīvs, pozitīvs, iedvesmojošs, draudzīgs, harizmātisks, spontāns, intuitīvs, vieglprātīgs, drošs, godīgs, taisnīgs, ātrs, dzīvs, dinamisks, dzīvespriecīgs, optimists, mīl piedzīvojumus, tic sev, neatkarīgs, ar iniciatīvu, izlēmīgs, neatlaidīgs, drosmīgs.

Negatīvās: agresīvs, pārāk impulsīvs, nepacietīgs, pārlieku mērķtiecīgs, neciešams, cietsirdīgs, egoistisks, lepns, ar noslieci pārspīlēt, raujas pie varas, bezrūpīgs, lietas sāk, bet nenoved līdz galam, pārspīlēti kaislīgs.

Uguns cilvēki pēc dabas ir kaislīgi, no jebkuras mazas dzirksteles spējīgi sacelt ugunsgrēku. Nepacietīgi, visu ķer jau lidojumā. Viņiem ir attīstīta laba atmiņa.

Uguns trūkums ķermenī ir iemesls nepārliecinātībai, uzbudinājumam, pacietības trūkumam.

Šīs stihijas cilvēkiem raksturīga vēlmju maiņa, seksualitāte un kaisle. Ja cilvēks nav spējīgs nosēdēt mierā, tas nozīmē, ka viņā mutuļo Uguns, viņš vienmēr izstaro enerģisku burvību.

Vīrieši, kuriem ir daudz uguns, ļoti patīk sievietēm. Ne velti paši lielākie siržu lauzēji ir Lauvas un Auni. Kad runa ir par mīlestību, tad Uguns ir romantiska, ātri iedegas.

Uguns vienmēr vēlas būt pirmā, un tas nav pārsteidzoši, jo visi cilvēki, kam horoskopā dominē uguns, sākumā domā par savām interesēm, vajadzībām, vēlmēm.

Kā vairot sevī Uguni


Foto: F64

Cilvēki bieži noveco no tā, ka viņiem lēnām dziest iekšējā uguns, tāpēc ir ļoti svarīgi iemācīties un piepildīt sevi ar enerģiju. Šaubas cilvēkā atņem visvarenību. Kad tavā dvēselē iezogas šaubas, tad uguns dziest. Spēcīga uguns rada stipru garu. Doma neeksistē bez uguns!

Uguns atnes jautrību, smieklus, dejotprieku, spēju ieraudzīt lietas skaidrāk. Kad cilvēkam uguns stihija ir sabalansēta, vasara viņam atnes prieku, visas vēlēšanās piepildās. Tādi cilvēki ir līdzsvaroti un mierīgi. Viņi zina, kad runāt un kad labāk paklusēt, ir spējīgi pareģot nākotni. Viņi var būt līderi, taču vienmēr zina, kurā brīdī aiziet otrajā plānā. Viņu acis izstaro gaismu un prieku.

Uguns sasilda mūsu ķermeni un izdzenā tumsu, taču var arī apdedzināt. Ja esi ļoti karstasinīgs un ātri uzliesmo, samazini Uguns stihiju sevī un vairāk attīsti Ūdens stihiju. Ja tev trūkst izlēmības spert kādu soli, pieņemt svarīgu lēmumu, tev var palīdzēt Uguns spēks.

Vingrinājums

Pēc grūtas dienas ieteicama meditācija uz sveces liesmiņu, lai attīrītos no negatīvajām emocijām, kuras uzkrājušās dvēselē, sirsniņā, domās.

Atrodi sev ērtu vietu, vēlams, lai citi netraucē, novieto sveci uz galda, lai liesma būtu acu augstumā un noliec rokas attālumā, lai uguns liesma būtu pretī acīm. Apsēdies ērti, aizdedz svecīti un vēro tās liesmu. Palūdz Uguns stihijai, lai attīra no pārdzīvojumiem, stresa, aizvainojumiem, negatīvām emocijām, dusmām utt. (ja acis mazliet grauž vai sāk birt asaras – tas labi, tīrās zemapziņa). Uguns sadedzina visu nevajadzīgo, visu, kas tevi uztrauc. Tieši tāpēc pie ugunskura vai aizdegtas sveces kļūst viegli.

Ieteicams šo vienkāršo praksi – nemirkšķinot acis skatīties sveces liesmiņā – praktizēt katru dienu, sākot ar minūti un pagarinot ar katru dienu ilgāk, līdz 10 minūtēm: redzēsi fantastiskus rezultātus, jo tādējādi mēs ļoti spēcīgi attīrām savu zemapziņu.

Ja sākumā ir grūti koncentrēties, tad var sarunāties ar sveces liesmiņu; praktizējot katru dienu, tas izdodas lieliski! Šī vienkāršā prakse palīdz arī iemācīties koncentrēties.

Uguns komplekts

Foto: Shutterstock

Devīze: Es varu!
Raksturs: ātri uzliesmo, impulsīvs
Vājās puses: nepacietīgs, pārdrošs, despotisks, bezkompromisa
Stiprās puses: tic sev, pašpārliecināts, laipns
Vēlmes: vara, vārds, slava
Zodiaka zīmes: Auns, Lauva, Strēlnieks
Aizbildņi: drakoni, salamandras
Čakra: Manipura (trešā čakra)
Čakras krāsa: dzeltena
Instruments: ģitāra
Aromāts: austrumu
Krāsa : sarkana
Akmens: ugunīgais opāls, sarkanais karneols.

Koncentrēšanās uz Uguns stihiju dod spēju darboties, būt līderim, ietekmēt notikumus, palīdz atbrīvoties no neticības sev, no vainas sajūtas, bezspēcības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!