Foto: undefined
Tas nav kārtējais modes kliedziens, bet gan nepieciešamība papildināt savas zināšanas, lai nodrošinātu pilnvērtīgāku dzīvi sev un saviem bērniem

Kad mēs satiekam elegantu dāmu vai galantu kungu, nerodas šaubas, ka viņu ārējais izskats un uzvedība liecina par augstu sociālo statusu.

Tēlu nav iespējams nopirkt! Un mūsu manieres ir ļoti būtiska tēla sastāvdaļa, kas, galvenokārt, ir balstīta uz patiesu cieņu pret citiem un sevi, kā arī elementāru pieklājības normu zināšanu.

Ir daudz cilvēku, kuriem ir ļoti laba izglītība, bet nevar iekļauties kolektīvā un panākt cieņu pret sevi. Te arī rodas jautājums par māku komunicēt un pareizi prezentēt sevi sabiedrībā. Šodien bez ētikas un etiķetes zināšanām lietišķajā vidē veiksmes ceļš ir sarežģīts.

Labu manieru un etiķetes skola "Metromodels" Rīgā no 2018. gada septembra piedāvā jaunus kursus uzņēmumu darbiniekiem, studentiem, vecākiem un meitenēm no sešu gadu vecuma. Visas programmas publicētas mājaslapā "Metromodels.lv".

Ar nodarbojas meitenes labu manieru un etiķetes skolā?

Mazajām dāmām etiķetes un labu manieru skola šajā ziņā pilda uzreiz vairākas funkcijas: tas ir patīkams meiteņu kolektīvs, jaunas draudzenes un komunikācija ar vienaudžiem, interesantas jebkurai meitenei – gan teorētiskas, gan praktiskas un pats galvenais – lietderīgas nodarbības, kā piemēram, stājas un plastiskuma uzlabošanai, kas ieliek stiprus pamatus sievietes grācijai jau meitenītes mazajā ķermenī.

Būtisks uzsvars tiek likts uz meitenes auguma veidošanu un plastiskuma attīstīšanu, jo tieši kustību maigums padara sievieti sievišķīgu un elegantu. Tāpēc meitenes nodarbojās ar ārstniecisko vingrošanu un dejām. Higiēnas, uzturmācības, sociālās drošības, pirmās palīdzības nodarbības ir ļoti nepieciešamas bērniem, tāpēc ir iekļautas programmās meitenēm 6-13 gadu vecumā.

Skaistumkopšanas jomā ir daudz praktisku nodarbību matu kopšanā, bižu pīšanā, nagu, roku, ķermeņa un sejas kopšanā. Etiķete, galda servēšana, teātra un restorāna apmeklēšana – palīdz meitenei justies kā mazai lēdijai. Viņas visas sapņo būt par princesēm!

Meitenēm no 14 gadu vecuma skola piedāvā etiķetes kursu, kas ir papildināts ar gaitas nodarbībām jeb defile. Šajā vecumā meitenei jau jāprot skaisti sēdēt, stāvēt un iet, neatkarīgi no auguma proporcijām. Kā arī sāk iepazīties ar garderobes veidošanas pamatiem.

Šādas meiteņu programmas ir nozīmīgas arī tādēļ, ka, apgūstot etiķeti un saskarsmes prasmes, meitenes atbrīvojās no mazvērtības kompleksiem. Viņas sāk saskatīt ne tikai savu ārējo skaistumu (jo viņas mācās būt skaistas frizūras, makijāžas un stila nodarbībās), bet arī novērtēt sevi, kā rezultātā justies vēl skaistākas un pārliecinātākas par sevi.

Un kā ir ar puišiem?

Labākais variants zēnam – sporta pulciņš. Labs treneris-vīrietis ir galvenais iedvesmotājs un piemērs puisim. Ideālā gadījumā galantu uzvedību un cieņu zēnam iemāca māte, bet tēvs sniedz piemēru. Jau oktobrī vecākiem piedāvājam meistarklasi "Etiķete sabiedrībā un ģimenē" (Social and Family Etiquette).

Jaunieši, kas vecāki par 15 gadiem, laipni aicināti pievienoties programmai pieaugušajiem "Lietišķā etiķete un komunikācija" (Business Etiquette and Communication), kurā ir iekļautas galvenās tēmas par etiķeti un uzvedību ne tikai darba vietā, bet arī ikdienišķās situācijās.

Visas programmas ir sīki aprakstītas skolas mājaslapā www.metromodels.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!