Irita ir precējusies, divu dēlu māte. Viņas vaļasprieks ir sauso ziedu kompozīciju izgatavošana. Katru mīļu brīdi Irita pavada kopā ar ģimeni un interesējas par mūžīgo tēmu - dzīves filozofiju. Viņa nolēma piedalīties pārvērtībās, jo ir atvērta visam jaunajam un patīk mesties izaicinājumos. Stila pārvērtības viņa uztvēra kā lielisku iespēju iegūt informāciju par vizuālā tēla pilnveidošanu.

Irita ir ļoti pozitīva, optimistiska, dzīvespriecīga un pretimnākoša. Līdz ar to sadarbība ar stilistiem viņai izvērtās viegla un rezultatīva.

Ikdienā vislielākās rūpes Iritai sagādā cirtainie mati, kā arī apģērba izvēle nestandarta izmēra dēļ. Stilisti viņai piedāvāja brīvi lietišķo stilu ar elegances akcentu, kas pasvītro viņas sievišķību. Ņemot vērā Iritas ikdienas dzīvesveidu, tērpā būtiski bija ieviest daudzfunkcionalitāti.

Frizūra

Ikdienā Iritas mati lielākoties tika nēsāti "copē", jo ir grūti ieveidojami. Tāpēc stilisti kopā ar frizieri nolēma piešķir matiem formu, veidojot pakāpenisku griezumu. Iepriekš Iritas mati tika balināti šķipsnās un bija kļuvuši raibi un sausi. Ņemot vērā Iritas pozitīvismu, tika nolemts saglabāt viņas rakstura būtību un krāsot matus gaišajā tonī, tikai piešķirot nelielu akcentu. Frizūra tika veidota, matus iztaisnojot, tādējādi panākot sejas ovāla korekciju.

Kosmētika

Grims tika veidots gaišos pasteļtoņos atbilstoši izveidotajam tēlam, akcentējot acis un lūpas. Sejas ovālam tika veikta korekcija, ietonējot vaigus, zoda un pieres zonu. Iritai ir uz leju vērsti ārējie acu kaktiņi, kas rada skumju skatienu. Tāpēc acu meikaps tika veidots, acis vizuāli paceļot uz augšu gan ar ēnojumu, gan skropstu līnijas palīdzību.

Uzacīm tika veikta neliela korekcija, izveidojot pareizu formu un piešķirot atbilstošu toni. Lūpām akcentēta forma un piešķirts dabisks tonis.

Pabeigtību un papildu akcentu piešķīra melna skropstu tuša.

Apģērbs

Ņemot vērā Iritas nestandarta izmēru, apģērbs tika izvēlēts konkrētas formas, veidojot slaidāku siluetu. Tieši apavi uz augstiem, stabiliem papēžiem, bikses ar iegludinātām vīlēm, žaketes kontrastējošā krāsā, pagarināts mētelis, liela izmēra somas padara tēlu slaidāku. Iritas trumpis ir kājas, tādēļ stilisti nebaidījās izvēlēties zīmuļveida griezuma kleitu zem ceļa.

Iepriekš Iritai patika romantiska stila apģērbs - rišas un volāni, sīki ziedu raksti, lejasdaļā paplatināti svārki un plandošas īsas zīda blūzes. Stilisti ieteica tērpam piešķirt romantiku ar aksesuāru palīdzību, piemēram, izmantojot piespraudes, lakatus, somas un kurpes. Tādējādi kopumā garderobē tika izmantoti lietišķi, eleganti elementi ar nelieliem romantikas akcentiem.

Tērpu komplekti tika veidoti funkcionāli, ar iespēju savstarpēji savienot - tas ir, piemēram, lietišķu kleitiņu ar aksesuāriem pārvēršot elegantā izejamā tērpā.

Lai panāktu auguma proporcionalitāti, tika iztaisnota plecu līnija un domāts par vizuāli vertikālām līnijām tērpā, ko panāk ar atvērtu žaketi, mēteli un garu šalli.

Pēc stila pārvērtībām Irita atzīst: "Manas emocijas ir pozitīvākas par pozitīvām. Esmu ļoti apmierināta, man šķiet, man gadījās vislabākās stilistes. Es biju gatava jebkam, un, manuprāt, pasākums izdevās ļoti pozitīvs."

Komentējot mājinieku reakciju par notikušajām pārvērtībām, Irita stāsta: "Mans vīrs bija sajūsmā, jo viņš mani sagaidīja vēlu vakarā ar asarām acīs. Mēs esam 15 gadus kopā nodzīvojuši, un es, protams, esmu dzirdējusi par to, ka vīriešiem patīk blondīnes, taču es negaidīju tik lielu sajūsmu no viņa puses, jo viņš aizkustināts teica: "Es nevaru saprast, vai man tevi otrreiz bildināt?!""


Imidža dizains:
Andžela Atkauķe, Ilze Jansone, Kristīne Kulberga (Bogomolov' Image School).

Meikaps: Kristīne Kulberga (Bogomolov' Image School).

Matu sakārtojums: Tatjana Juhna (salons Laima Lux).

Kosmetoloģe: Laila Gulbe.

Fotogrāfs: Aleksejs Belokopitovs (www.alexstudio.lv, Stabu iela 19, Rīga).

Darba vadītāja: Sanita Drīle.

Apģērbs un aksesuāri:

1. komplekts:

Melnā kleita - Stockmann Ls 85,00

Melnās kurpes - Bata Ls 49,40

Dzeltenā jaka - Stockmann Ls 91,00

Soma - Stockmann Ls 130,00

Brilles - Stockmann Ls 7,90

2. komplekts:

Bikses - Stockmann Ls 39,90

Kurpes - Bata Ls 40,39

Mētelis - Stockmann Ls 89,00

Blūze - Stocmann Ls 29,30

Aksesuāri - no stilistes privātās kolekcijas

3. komplekts (fotoalbumā):

Melnā kleita - Stockmann Ls 85,00

Kurpes - Stockmann Ls 131,00

Gaišā žakete Stockmann Ls 150,00

Soma - Stockmann Ls 45,00

Aksesuāri - no stilistes privātās kolekcijas

4. komplekts (fotoalbumā):

Violetais tops - Stockmann Ls 146,00

Melnais apmetnis - Stockmann Ls 185,00

Aksesuāri - no stilistes privātās kolekcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!