Foto: Shutterstock
Ļoti iespējams, ka tavā draudzeņu lokā ir pierasts padalīties ar kosmētikas krājumiem, kopīgi pošoties uz kādu pasākumu. Taču, kā "Cosmopolitan.com" komandai uzsvēruši speciālisti, ar atsevišķiem grima piederumiem noteikti nevajadzētu dalīties nekad un nekādos apstākļos.

Kosmētika acīm

Ja nevēlies iedzīvoties konjunktivītā, savu skropstu tušu un acu ēnas draudzenēm labāk nepiedāvā. Acīm nav tādas aizsargbarjeras kā ādai, tāpēc tās ir atvērtas mikrobiem, kur tiem turklāt ir labvēlīga vide tālākai attīstībai un vairošanās procesiem.

Skuveklis

Pēc skūšanās uz skuvekļa virsmas paliek mikrobi, ādas daļiņas un, iespējams, arī asinis. Lai neiedzīvotos problēmās, ar savu skuvekli labāk nedalies!

Grima otas

Grima otās jau tāpat dzīvo tūkstošiem baktēriju, kas tur nonāk gan no kosmētikas, gan apkārtējās vides. Ja tiem pievienosi arī uz sveša cilvēka ādas esošos mikrobus, uz tavas sejas nonāks pilna baktēriju buķete, kas var ierosināt iekaisumu un izsitumus. Veidus, kā izmazgāt grima otas, atradīsi šeit.

Kosmētika, kas glabājas trauciņos

Sejas krēms vai lūpu spīdums – viss, kas glabājas trauciņā ar skrūvējamu vāku, noteikti nav piedāvājams vēl kādam, izņemot tevi pašu. Pirmkārt, šādā formātā esoši kosmētikas produkti jau tā ir visai nehigiēniski, jo regulāri tiek lietoti ar rokām, otrkārt – iedomājies, kas ar tiem notiks, kad, piemēram, lūpu spīdumā tiks iemērkts arī draudzenes pirksts?

Lūpukrāsa

Līdzīgi zobu birstei un matu sukai, arī ar lūpukrāsu nevajadzētu dalīties nekad un nekādos apstākļos. Ja nevēlies iedzīvoties aukstumpumpās vai saķert kādu bacili, kas snaudis draudzenes organismā, labāk ierosini lietot katrai savu pomādi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!