Foto: DELFI
Melngalvju namā 9. septembrī jau otro reizi notika viens no krāšņākajiem galvaspilsētas kultūras dzīves pasākumiem – "Rīgas balle". Tas atkal vienkopus pulcēja balles tradīciju cienītājus, lai atgādinātu par pasaules izcilāko komponistu laikmetu, dāmām greznos tērpos, viņu galantajiem kavalieriem un balles dejām visas nakts garumā.

Šogad "Rīgas balles" koncerta programmā uzstājās Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti, baleta izcilākie dejotāji, profesionāli balles deju dejotāji, zēnu koris, kā arī citi, kas parūpējās par labu atmosfēru visa vakara garumā. Turklāt balles laikā norisinājās arī labdarības akcija, kuras laikā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti talantīgu bērnu atbalstam.

"Rīgas balle", kuru rīko biedrība "Royal Events" ar Rīgas domes un "Live Riga" atbalstu, ir ikgadējs starptautisks pasākums, kura galvenie mērķi ir Eiropas klasiskās kultūras un tradicionālās latviešu kultūras popularizēšana, kā arī Rīgas un Latvijas vārda nešana pasaulē.

Skaidrs, ka šis pasākums labākajās manierēs izvirza arī īpašu piedomāšanu pie balles apģērba. Vai visiem izdevās atrast piemērotākos un etiķetei atbilstošākos tērpus? Ļaujam izvērtēt pašiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!