Kādas ir jaunākās tendences līgavu kleitu modē? Mūsu pārskatā par 2002. gada vasaras un rudens modes tendencēm aplūkotas slavenāko dizaineru kolekcijas, kas demonstrētas Līgavu modes nedēļās Ņujorkā.
2002. gada vasara

Volāni un krokojumi

Spīguļojošu pērlīšu un izšuvumu vietā dizaineri savus tērpus izrotājuši ar bagātīgiem sievišķīgiem volāniem un krokojumiem. Krokojumi, kas bieži vien tiek darināti no viegliem, gaisīgiem audumiem, kļūst par brīnišķīgu kustības un faktūras akcentu. Auduma krokojumi arī piešķir tērpam romantisku noskaņu un mazina minimālisma askētiskuma iespaidu. (Klikšķini uz bildes, lai redzētu vairāk.)

Rožainais sārtums

Zilie toņi, kas bija modē pagājušajā sezonā, ir sagatavojuši ceļu rozā, kas ir šīsvasaras "karstākā" krāsa. Tā ir rožaini maiga un pastelīga (nekļūstot bezgaumīga), sniedzot līgavām skaistu un sievišķīgu alternatīvu pilnīgi baltajiem tērpiem.

Retro stila krokojumi

Ņujorkas modes skatēs šie tērpi atgādināja retro - 30. gadu Holivudu. Īpaši lielu uzmanību izpelnījās krokojumi un volāni pie kakla līnijas, īpaši uz slaida un pieguļoša tērpa silueta. Brīnišķīgi sapludinot robežu starp "līgavu" un "satriecošu skaistuli", tā kļūst par visgreznāko tērpa kakla līniju.

Iemīlējusies mežģīnēs

Mežģīņu nekad nav bijis par daudz ne tērpu māksliniekiem, ne līgavām. Arī šobrīd mežģīnes ir modē un parādās gan tradicionālajās, gan avangardiskākajās formās. Koķeti mežģīnes izmantojuši Makss Šaols, Mika Inatome un Julēns: vienā gadījumā tērpam bija ap pleciem apliekams mežģīņu pagarinājums, ko var izmantot kā elegantu šalli.

Drapējumi un ieloces

Drapējumi, volāni, ieloces... greznie audumi tiek sakrokoti, salocīti un savilkti, lai padarītu interesantāku pārāk gludu faktūru vai akcentētu krītošu muguras daļu, izteiktu izliekumu vai vidukļa līniju un krūšu siluetu.

2002. gada rudens

Daudzkārtainie tērpi

Daudzkārtainas vairs nav tikai kāzu tortes, bet arī līgavu kleitas. Pievilcīgi un sievišķīgi, šo kleitu labākie paraugi nekļūst smagnēji, izvairoties no auduma daudzo kārtu piešķirtā papildu apjoma.

Kārtām jāaptver viss tērps vai arī tikai svārku daļa, auduma kārtas var klāties horizontāli vai asimetriski. Daudzkārtains tērps ir domātas kustības uzsvēršanai - iedomājies, cik jauki tas plīvos, kad tu dosies pie altāra vai dejosi ar līgavaini.

Zvanveida piedurknes

Platas un plīvojošas vai eleganti piegrieztas un šauras, zvanveida piedurknes piedod pat vismazākajam rokas žestam dramatismu un vērienu. Dizaineri zvanveida piedurknes interpretē visdažādākajos veidos - atsevišķos gadījumos tiek izmantoti caurspīdīgi audumi, piemēram, šifons, savukārt citi izvēlas mežģīnes. Piedurknes mala bieži vien ir robota, veidojot romantisku akcentu.

Asimetrija

Mēs visi zinām, ka līgavas tērps var noteikt visu kāzu noskaņu. Šajā sezonā līgavas, kas nebaidās būt oriģinālas, var izmantot asimetriju tērpa piegriezumā. Lai gan parasti tas nozīmē, ka kleita nosedz tikai vienu plecu, daži dizaineri gājuši vēl tālāk un piedāvā arī asimetriskas piedurknes.

Sirdsveida kakla izgriezums

Sirdsveida kakla izgriezums šobrīd piedzīvo atdzimšanu, un dizaineri šim romantiskajam kakla izgriezumam piešķir aizvien jaunus oriģinālus akcentus. Šoruden modē ir nedaudz pārveidoti izgriezumi ar neuzkrītošiem padziļinājumiem. Sirdsveida kakla izgriezums ir seksīgs akcents augumam pieguļošā kleitā. Stila vienkāršība sniedz lielāku brīvību, eksperimentējot ar frizūru, kosmētiku un rotaslietām.

Krokojumi

Kas attiecas uz šajā sezonā modē nākušajiem krokojumiem, tad šajā ziņā galvenais ir pareizs krokojumu novietojums. Auduma krokojumi uz pleciem, krītošas krokas svārku daļā, vai krokojums, kas apņem kailu muguru, ir pietiekami sievišķīgs, nekļūstot uzbāzīgs.

Hipiju stils

Visās modes skatēs šogad valda mežonīgais un bezrūpīgais hipiju stils. Šajās kleitās, sākot ar koķetiem, bohēmiskiem tērpiem, līdz pat eksotiskākiem paraugiem, kuru pamatā ir čigānu un flamenko motīvi, bieži vien izmantotas mežģīnes, tamborējumi vai caurspīdīgi audumi. Detaļas ir jaukas, krokotas piedurknes, augstas apkakles vai ēteriskas auduma kārtas.

Īsās kleitas

Līgavas kleitai nav obligāti jābūt garai līdz grīdai. Īsas kleitas ir ideāla izvēle vienkāršām, bet izsmalcinātām kāzu svinībām (nemaz nerunājot par iespēju parādīt kājas!). Populārākie garumi, ko šajā sezonā piedāvā modes dizaineri, ir, sākot no virs ceļa līdz mazliet zem apakšstilba vidusdaļas. Līgavas, kas vēlas izskatīties īpaši seksīgi, var izvēlēties arī kleitas garumu, kas nesniedzas zemāk par augšstilbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!