Stepes mode ir ielūgums dzīvot brīvā dabā, šķērsot tālas zemes... Gobi tuksnesi vai Sibīrijas mežus. Šī ir folkloras pasaule, kurā slēpjas sapņi un ko caurvij dažādu Āzijas tautu ietekme – persiešu, mongoļu vai ķīniešu. Posies! Ir laiks modes piedzīvojumam.
Pamet Rietumus, lai tavs ceļš krustotos ar budistu mūkiem vai tirgotājiem pie senā Zīda ceļa.

Ļauj sev apmal- dīties stepes sirdī.

Pievērsies svītrainiem audumiem un tādējādi piešķir savai ziemas garderobei etniska stila pieskārienu, piemēram, džemperi ar augstu apkakli, kas piestāv pie neskaitāmiem apģērbiem.

Lai saplūstu ar tundras krāsām, izvēlies kokvilnas samta jaku un svītrainu džemperi ar augstu apkakli pie haki krāsas kokvilnas biksēm un mākslīgās kažokādas somu.

No Mongolijas stepēm pilsētās parādās plati mēteļi Čingizhana stilā. Mētelim (krāsu salikums: pelēkā, sarkanā un melnā) piestāv šauras, rūtainas bikses un augsti ādas zābaki.

Lai papildinātu stepes stilu, spožs aksesuārs ir sudraba gredzens, kas izskatās gluži kā tikko stepes klajumos noplūkta savvaļas odziņa.

Taču tu vari izvēlēties arī vienkāršu somiņu ar izšūtiem ziedu motīviem (perfekta pavadone klejojumos pa pilsētu vai dabā), jeb greznu ādas somu ar rafinētām detaļām, kas ir augstās modes vīzija par nomadu cilšu stilu.

Rokas no aukstuma tu vari pasargāt ar etniska stila vilnas cimdiņiem plūmju krāsā, ko rotā baltu ziedu izšuvumi.

Uzvelkot šokolādes krāsas zābakus ar sarkaniem izšuvumiem, tu varēsi iziet visur.

Savukārt kastaņkrāsas jātnieku zābaki no gludas ādas un zamšādas ir perfekti piemēroti prēriju un tiklab arī pilsētu plašumu apzināšanai.

Uzmanību, jetiju stils iekaro pilsētas! Ar iespaidīgi pūkainiem zābakiem, kuru spalva vienlaicīgi atgādina zvēra kažoku un stepes zāli, tu lieliski iederēsies gan sniegoto klajumu, gan pilsētas ainavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!