Katru sezonu modes mākslinieki pasludina vienu vai otru modes kliedzienu – aktuālo šīs sezonas krāsu, papēža augstumu, bikšu piegriezumu vai auskaru lielumu. Tomēr galvenā mūsdienu modes tendence ir mode uz imidžu.

Modes aktualitātes katru gadu mainās – krāsas, aktuālais svārku garums, kostīmu piegriezums, tomēr saglabājas kopēja tendence – dominē imidža mode. Tas ļauj saglabāt savu personību un individualitāti, izmantojot savā tēlā kādu no aktuālajiem imidža elementiem. Liela uzmanība jāpievērš šo elementu atlasei, kombinēšanai vienā ansamblī, kā arī aksesuāru izvēlei, kuri šoruden kļūst par tēla kompozīcijas centru. Tā var būt somiņa, apavi, galvassega, rotas vai kāds cits aksesuārs, kas pievērš uzmanību un valdzina, neļaujot tērpa valkātājam pazaudēt savu „es”.

Šim rudenim piedāvājam trīs aktuālus imidžus – cowgirl, ampīrs un dendijs.

COWGIRL – kovboja meitenes tēls. Tēla elementi: kovboja cepure un augsti kovboja zābaki, zamšādas vestes, žaketes un mēteļi, ādas jostas ar lielām, brutālām sprādzēm un indigo krāsas (zili) džinsi. Tos var vilkt kopā vai kombinēt ar čigāniskiem svārkiem, delikāto mini kleitiņu vai pat ar garu izsmalcinātu vakarkleitu. Kā sirds vēlas. Aktuāli gan veidot vienotu kovboja stila tēlu, gan izmantot kādu no elementiem.

AMPĪRS – Napoleona Bonaparta laikmeta modes renesanse, antīkās proporcijas un ornamenti, gaisīgas kleitas, ovālie dekolte, paaugstināts viduklis, bieži vien akcentēts ar lentām un bantītēm. Turklāt tas oriģināli izskatās kopā ar cowgirl imidža elementiem.

DENDIJS - sieviete sen aizņemas elementus no vīriešu garderobes. Tradicionāli vīrišķīgie audumi un apdrukas: tvīdi, kostīmu vadmalas, skotu rūtiņas. No tiem var būt vissievišķīgākie priekšmeti: eleganta kleita vai dāmīga somiņa. Šo imidžu raksturo tipisks vīriešu piegriezuma kostīms no žakarauduma vai rotāts ar vieglprātīgām bantītēm. Galvenais – dendiskais šiks un artistiska attieksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!