Foto: Lyst
Esam raduši, ka, sekojot mūžam mainīgajām modes kaprīzēm, dizaineri katru sezonu rada neskaitāmas tērpu kolekcijas, lai tikai izdabātu katra nēsātāja gaumei un figūras īpatnībām. Tiek skandināts, ka, sekojot sezonas tendencēm, stilīgs var būt ikviens: gan zīdaiņi, gan sirmgalvji, gan policisti un sētnieki. Bet, kad šķita, ka mode vairs mūs ne ar ko nespēs pārsteigt, pagājušonedēļ rampu gaismā nonāca konceptuāli līdz šim vēl neredzēta apģērbu līnija, kas paredzēta...nelaiķiem.

Britu modes nams "Lyst" prezentēja vēl nebijušu tērpu kolekciju ar daudznozīmīgu nosaukumu "Over My Dead Body" (tulkojumā no angļu val. – "pār manu līķi"). Šīs modes līnijas tērpi ir paredzēti... gulēšanai zārkā.

Starp citu, bāli, zārkā dusoši modeļi, pozē arī jaunās kolekcijas reklāmā.

Neparastā kolekcija sastāv no aptuveni 40 priekšmetiem, kuru skaitā ir ne tikai apģērbs un apakšveļa, bet arī dažādi modīgi aksesuāri un pat juvelierizstrādājumi.

"Apģērbs ir mūsu personības atspulgs, un faktā, ka daļai cilvēku jau dzīves laikā ir skaidra vīzija par to, kādā tērpā viņi vēlas gulties zārkā, nav nekā neparasta," apgalvo "Lyst" galvenā menedžere Ketrīna Ormeroda. "Ir ļaudis, kas uzskata, ka dzīve ir pārāk īsa, lai nēsātu garlaicīgu apģērbu – tas bija mūsu vadmotīvs, strādājot pie šīs kolekcijas. Bēres, atšķirībā no kāzām, ir unikāls notikums katra cilvēka dzīvē, tādēļ šim pasākumam vajadzētu atbilstoši sagatavoties, jo, galu galā, gulēt zārkā nāksies ārkārtīgi ilgi."

Izdevums "Mirror" noskaidrojis, ka "Lyst" veiktās socioloģiskās aptaujas rezultāti liecina: vairāk nekā 85% britu vismaz reizi dzīvē ir aizdomājušies par savu "fināla iznāciena" tērpu, uz 30% no aptaujas dalībniekiem ir gatavi šī mērķa vārdā šķirties pat no tūkstoš britu mārciņām.

Iepazīties ar britu dizaineru ekscentrisko veikumu var "Lyst" mājas lapā, bet mēs piedāvājam apskatīt pāris kolekcijas reklāmas ietvaros tapušus fotoattēlus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!