Foto: Publicitātes attēli

Lielās svinības jau aizsniedzamas pirkstu galiem, tādēļ dāmām vērts pārcilāt savu garderobi, lai varētu saplānot, ko garajās svētku brīvdienās tērpt. Šoreiz piedāvājam gan pašmāju dizaineru, gan citu zīmolu darinātu nelielu iedvesmas lādiņu Līgo svinībām.

Tā kā sinoptiķi sola samēra tveicīgu laiku, sievietes var ķerties pie modes lielajiem ieročiem – kleitām un svārkiem. Uzģērbt var īsākus svārciņus vai kleitiņu, izmantojot laiku lietderīgi un atrādot kājas saulītei, taču tikpat labi vari izvēlēties garākus brunčus, imitējot tautiskos svārkus, kas vakarā pasargās arī no odiem.
Taču, ja, uznākot vakaram, paliek nedaudz drēgni, uzvilkt var bikses un kādu džemperīti. Kaut ko gaumīgu, siltu un ērtu – tie ir trīs pamatnosacījumi labi pavadītam laikam.

Arī Līgo vakarā bez aksesuāriem neiztikt – dažkārt vien pareizi izvēlēta tautiska jostiņa vai šallīte spēj panākt visu vajadzīgo efektu un noskaņu. Protams, visspēcīgākais un ierastākais Līgo aksesuārs ir ziedu vainags, kas darināts pašu rokām, bet steidzīgākās var izmantot arī mākslīgo ziedu kronīti vai kādu citu matu aksesuāru, kas veiksmīgi sader kopā ar matu sakārtojumu. Par ideālajiem matu sakārtojumiem tveicīgam laikam, lasi šeit.

Ne mazāk svarīgas ir arī pārējās detaļas – auskari, kaklarotiņas, rokassprādzes un citi labumi, kas, būdami latviskos rakstos, piešķirs šai jau tā maģiskajai naktij vēl nelielu kripatiņa latviskā garā. Par to nozīmi, lasi šeit.


Bet tikpat labi, atzīmēt Līgo svētkus vari pavisam tautiskā garā, iegādājoties vai izīrējot tautastērpu. Runājot par Rīgu, to var izdarīt vairākās vietās, piemēram, "ANVI AM", radošajā studijā "Laiva", "Rakstā", tautastērpu centrā "Senā klēts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!