Foto: Scanpix

Prātojot par eleganci un stilu, prātā viennozīmīgi ienāk franču kino leģendas Bridžitas Bardo vārds. Iemiesojot sevī gan stila ikonas, gan seksa simbola tēlu, Bardo diktēja modes likumus sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados, izceļoties gan ar drosmīgiem tērpu salikumiem, gan spilgtu individuālo tēlu. Lai gan kopš Bardo slavas zenīta pagājušas jau vairākas dekādes, arī mūsdienu sievietes labprāt iedvesmojas no leģendārās aktrises. Turklāt modē, kā zināms, ir atgriezušies tā laika silueti un stila detaļas.

Bikškostīmi un kombinezoni, koķetas cepures, vienkārša piegriezuma kleitas, pagarināts kakla izgriezums, apģērbam atklājot plecu līniju, kā arī sešdesmito gadu stilā veidoti bikini ir arī šodienas aktuālās tendences modes pasaulē.

Šai sakarā piedāvājam ar gluži pārpasaulīgu valdzinājumu apveltītās Bardo stila idejas, ko vari iekļaut arī savā ikdienas izskatā, tā izkopjot pašas individuālo eleganci un šarmu!

Ja vēlies izcelt seksapīlu, izvēlies vienkārša piegriezuma tērpus

Kamēr Elizabete Teilore un Marlēna Dītriha izvēlējās izaicinošus tērpus, tā uzsverot savu seksualitāti, vēl lielāku efektu seksapīla demonstrēšanā panāca Bridžita Bardo, izvēloties tieši pretēju stilu. Aktrises sievišķību uzsvēra vienkārši T krekli, pieguloši džinsi un askētiska piegriezuma kleitas, kas atklāja tieši tik daudz, lai uzburtu arī kārdinošu noslēpumainības auru, kas Bardo padarīja vēl pievilcīgāku.

Investē kvalitatīvā kreklblūzē

Kombinējot to ar džinsiem, dažāda piegriezuma svārkiem un arī šortiem, tavs izskats būs elegants, taču ne formāls, radot vajadzīgo brīvības garu un arī izsmalcinātību!

Baleta gaisīgums

Tieši Bardo panāca mūsdienās tik ierasto baleta kurpīšu iekļaušanu sievietes ikdienas garderobē, sadarbojoties ar Francijā pazīstamo apavu zīmolu "Repetto", kas aktrises lūguma iespaidā sāka izstrādāt baleta kurpes jeb laiviņas. Tās ir ne tikai ērtas, bet arī lieliski izskatās, kombinētas ar svārkiem un piegulošām biksēm, tā izceļot valkātājas sievišķību un ļaujot apvienot gan koķetu seksapīlu, gan komfortu.

Izstrādā vien sev raksturīgu frizūru un grimu, pieturoties pie šī stila

Par stila ikonu Bridžitu Bardo padarīja vien viņai raksturīgais matu sakārtojums un grims, ko, gluži likumsakarīgi, atdarināt mēģināja arī sievietes visā pasaulē. Kuplie mati, kas krita nekārtīgās šķipsnās, un kaķacs līnija, novilkta gar acs augšējo plakstiņu, bija vienkārši, taču efektīgi aktrises izskata raksturlielumi.

Eksperimentē ar cepurēm

Bardo zināja, ka efektīga cepure teicami papildinās pat visvienkāršāko apģērbu salikumu, kombinējot to arī ar bikškostīmu un tā demonstrējot sievišķīgi maskulīnu tēlu. Atrodi arī tu cepuri, kas izceļ tavus sejas vaibstus un piestāv pie ikviena apģērbu salikuma!

Investē kvalitatīvā kokteiļkleitā

Lai izceltu sava auguma priekšrocības, izvēlies tā aprisēm atbilstošu kokteiļkleitu, ko, papildinot ar dažādiem aksesuāriem, varēsi valkāt gans saviesīgos pasākumos, gan arī ikdienā, ja nepieciešams. Bardo uzskatīja, ka sievietei ir jāvalkā apģērbs, nevis apģērbam – sieviete, tāpēc, iegādājoties kleitu, izvērtē, cik ērti tajā jūties un vai tā ir atbilstoša ne tikai tavam izskatam, bet arī personībai!

Atceries, ka izkopts individuālai stils ir nezūdoša vērtība

Atsakoties no vien uz īsi brīdi aktuāliem modes trendiem un izvēloties klasiska piegriezuma tērpus, tavs stils būs moderns un valdzinošs visos laikos. Izkop personīgo gaumes izjūtu, atrodi piegriezumus, kas teicami piestāv tavam augumam, to izceļot, un paliec uzticīga šiem pamatprincipiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!