Foto: PantherMedia/Scanpix

Svara zaudēšanā svarīgākais ir uzņemt veselīgu pārtiku, nepārkāpjot ieteicamo kaloriju daudzumu dienā, un kustēties. Taču, par spīti vispārzināmajam apgalvojumam, cilvēki atrod arvien jaunas metodes, ko likt lietā, tiecoties pretim savai sapņu figūrai. Ja pērnajā gadā par populārāko tika atzīta paleo diēta, tad kas gaidāms šogad? "Business Insider" piedāvā dīvaināko 2015. gada diētu trendu apkopojumu.

"Melno tauku" diēta

Foto: Vida Press

Silīcija ielejas uzņēmējs Deivs Asprejs izstrādājis unikāla dzēriena recepti – 460 kalorijas saturošais kafijas, sviesta un eļļas kokteilis radīs sāta sajūtu un vairos enerģiju, paaugstinot arī koncentrēšanās spējas un uzlabojot atmiņu. Asprejs, reklamējot šo dzērienu, apgalvo, ka tieši tā dzeršana ik dienas ļāvusi viņam viegli zaudēt 36 kilogramus liekā svara.

Monomaltītes diēta

Foto: Shutterstock

Diēta lieti noderēs tiem, kuri, nonākot pie Zviedru galda, nespēj izvēlēties no plašā piedāvājuma konkrētus ēdienus. Tā paredz tikai viena produkta ēšanu vienā reizē, lai maksimāli novērstu nesaderīgu ēdienu kombinēšanu maltītē, kas savukārt rada lieko svaru, gremošanas traucējumus un citas veselības problēmas. Jāpiebilst, ka monomaltītes diētā iekļaujami lielākoties augļi un dārzeņi, kas paredz tādas ēdienreizes kā, piemēram, banānu ķekaru, ogu bļodiņu vai salātu porciju.

Keto diēta

Foto: Shutterstock

Šī diēta izstrādāta 1920. gadā, ārstējot epilepsijas slimniekus, un tā paredz ārkārtīgi zemu ogļhidrātu daudzumu, savukārt augstu tauku saturu ikdienas uzturā, izslēdzot no ēdienkartes graudaugu produktus, maizi un cukuru. To vietā drīkst ēst gaļu, riekstus, krējumu un sieru, jo olbaltumvielas nodrošina ilgāku sāta sajūtu. Turklāt, kad organismam trūkst ogļhidrātu, ko izmantot enerģijas radīšanā, tas ķeras pie paša tauku dedzināšanas.

Ausu "nosiešana"

Foto: Shutterstock

Līdz šim sabiedrībā dzirdēts par kuņģa nosiešanas vai samazināšanas operācijām, kas cilvēkam liek ierobežot uzņemtā ēdiena daudzumu nepietiekamas vietas dēļ. Nu populāra kļuvusi ausu "nosiešana", kuras laikā ausī tiek ievietots neliels āķis, kas pēc akupunktūras metodes nospiež punktu, kas atbild par apetīti. Āķis ausī jātur divus mēnešus, un mediķi apgalvo, ka tas pilnībā novērš vēlmi pēc našķiem un ievērojami samazina izsalkuma sajūtu.

Spēle "Diet bet"

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja tev nav ne kripatiņas gribasspēka ievērot veselīgāku uzturu, ķeries pie naudas līdzekļu iesaistīšanās savā tievēšanas plānā! "Diet bet" ir populāra spēle, kurā iesaistījušies vairāk nekā 150 000 interneta lietotāju, kopā laimējot sešus miljonus ASV dolāru. Spēles princips ir vienkāršs – par zaudētajiem kilogramiem iespējams iegūt atlīdzību, un vidējais spēlētājs, zaudējot aptuveni piecus kilogramus, saņem 58 ASV dolārus.

Jāpiebilst, ka krāpties spēles laikā nav iespējams – svara izmaiņas jāiemūžina fotogrāfijās, kurās spēlētāji redzami svēršanās brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!