Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka augļi un dārzeņi vislabāk garšo tieši to sezonā. Tāpat tieši vasarā viegli pieejamās ogas un augļi lieliski uzlabo mūsu fizisko formu un veselību, veicinot organism attīrīšanos un svara zudumu. Šai sakarā "Women's Health" apkopojis piecus produktus, ko gada siltajā sezonā noteikti vērts iekļaut savā ēdienkartē.

Ķirši

Ķiršos ir daudz šķidruma un šķiedrvielu, kā arī tie satur vielas, kas paātrina lieko tauku zušanu. Tāpat tajos ir daudz antioksidantu, kas ne tikai cīnās ar mūsu novecošanu, bet arī uzlabo miega kvalitāti, kas slaida auguma iegūšanā ir vitāli svarīga.

Tomāti

Tomātos ir visai daudz ūdens, kas novērš organisma dehidratāciju un tās izraisīto izsalkuma sajūtu, kā arī kālijs. Tāpat tie mazina vēdera pūšanos un veicina tā izeju.

Halapenjo pipari

Lai gan mūsu platuma grādos šis asais dārzenis lielākoties sastopams vien eksotiskā virtuvē vai uz picām, to patiesi vērts iekļaut savā ēdienkartē.

Pētījumi liecina, ka tajā esošās vielas mazina apetīti un pipara asums liek arī maltītes laikā apēst mazāk – turklāt, papildinot to ar lieku ūdens glāzi.

Avenes

Avenēs esošās šķiedrvielas un ūdens ir teicama kombinācija diētas ievērotājiem – turklāt tās fantastiski garšo un var kalpot kā ideāls našķis.

Atdzesēta zaļā tēja

Lai gan vasaras karstās dienas vēl īsti nav pienākušas, tām jau laikus vari sagatavoties, uzzinot lielisku atvēsinoša un garda dzēriena recepti.

Pagatavo zaļo tēju, pievienojot tai citronu, un atdzesē – tējā esošās vielas veicina vielmaiņu un satur antioksidantus. Tāpat svara zaudēšanā noderīgs ir arī tējā esošais kofeīns, kas turklāt padarīs tevi možāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!