Foto: Shutterstock

Ar lūgumu palīdzēt piepildīt sen lolotu sapni, proti, iegūt pielāgotu mikroautobusu cilvēku ar kustību traucējumiem pārvadāšanai, portālā Rutks.lv vērsās iniciatīvas "Wings for Wheels" (ang. val. spārni riteņiem) pārstāve Santa Survila. "Wings for Wheels" rīko dažādus pasākumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem ar mērķi integrēt viņus sabiedrībā. Iniciatīvas pārstāvji nelūdz ziedot naudu, bet gan nobalsot par šo projektu kādā no labdarības veikaliem "Otra elpa". Ja viņu projekts līdz 8. aprīlim būs ieguvis visvairāk balsu, iniciatīva saņems 3000 eiro, ko varēs tērēt sava mērķa īstenošanai.

"Mēs labprāt rīkotu vēl vairāk aktivitāšu un biežāk pulcinātu cilvēkus ar invaliditāti, taču ļoti aktuāls mums ir speciālā transporta jautājums. Piemēram, kad braucam un vedam cilvēkus ar invaliditāti uz ikgadējo vasaras nometni, to darām ar savu personīgo transportu. Tas ir apgrūtinoši cilvēkiem ar invaliditāti, jo ir jāpārsēžas vieglās automašīnas sēdeklī. Lai pasūtītu speciālo transportu no firmas un aizvestu cilvēkus ar kustību traucējumiem uz pasākumu, ir jāmaksā neadekvāti dārga cena. Pašiem savs pielāgots mikroautobuss ar elektrisko pacēlāju cilvēku ar kustību traucējumiem nogādāšanu uz pasākumiem ļoti atvieglotu," situāciju skaidro iniciatīvas "Wings for Wheels" vadītājs Kaspars Apinis.

Pašlaik labdarības veikalos "Otra elpa" stāv trīs balsošanas urnas, no kurām viena – "Wings for Wheels" projektam par speciāli pielāgota mikroautobusa iegādi cilvēku ar kustību traucējumiem pārvadāšanai, bet pārējās diviem citiem labdarības projektiem. Katrs, kurš kādā no labdarības veikaliem "Otra elpa" ziedo vai iepērkas vismaz par vienu eiro, saņem kuponu, ar kuru var nobalsot par vienu no projektiem, iemetot to attiecīgajā urnā. Iniciatīvas "Wings for Wheels" pārstāvji ļoti lūdz atbalstīt tieši viņu projektu.

Vēl iespējams balsot par mazgāšanas telpu remontu un inventāra iegādi dienas atbalsta centram "Sirdsgaisma" sociālā riska ģimenēm un bērniem vai aprīkojuma iegādi Ģimeņu amatniecības centra izveidei maznodrošināto personu labklājības celšanai.

"Ja mūsu projekts saņems visvairāk balsu, mēs saņemtu 3000 eiro, kas mums būtu liels atvieglojums un mūsu sapnis par savu "Wings for Wheels" busiņu tiktu pavisam drīz piepildīts. Mēs priecāsimies par ikviena atbalstu. Katra balss ir svarīga," saka Apinis.

"Esam tikuši jau ļoti tālu – fināla balsojumā, kur piedalās tikai trīs projekti. Esam jau tik tuvu pie sava sapņa īstenošanas, kas atvieglotu dzīvi daudziem mūsu "Wings for Wheels" iniciatīvas cilvēkiem ar kustību traucējumiem," tā Survila.

Atgādinām, ka portāls Rutks.lv nesen vēstīja par vienu no "Wings for Wheels" rīkotajām aktivitātēm – cilvēku ar kustību traucējumiem mākslas darbu izstādi, kas 8. un 9. martā bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Vairāk par "Wings for Wheels" aktivitātēm var uzzināt iniciatīvas veidotajā digitālajā žurnālā "Spārni riteņiem" par un ap cilvēkiem ar invaliditāti.

Labdarības veikalu "Otra elpa" adreses Rīgā un Liepājā meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!