Foto: Privātais arhīvs
Odrijas Bukas dzīvība, kuras ārstēšanai ziedoja līdzcilvēki, trešdien, 10. janvārī, ir izdzisusi, informēja viņa mamma Ilona Buka. Odrija slimoja ar ļoti retu vēža formu – neiroblastomu. Dienā, kad viņa nomira, Odrija jau bija ieradusies Spānijā, kur bija paredzēts uzsākt ārstēšanu.

"Vakardienu ar Odriju pavadījām uz pozitīvas nots, veicām izmeklējumus un tikāmies ar ārstu. Ārsts konstatēja ūdeni plaušās un rekomendēja hospitalizāciju, lai var ielikt drenāžu plaušās un uztaisīt kompjūtertomogrāfiju galvai. Mēs bijām "uz viļņa". Ārsts teica, ka varēs jau trešajā dienā uzsākt ārstēšanu, bet, guļot uzņemšanas nodaļā, Odrijai sākās pēkšņa lēkme.... reanimācija un viss ātri beidzās. Odrija aizgāja no šīs dzīves," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Ilona.

Viņa ir ļoti pateicīga ikvienam, kas ticēja un cerēja. Savu pēdējo dienu Odrija pavadīja laimīga un cerību pilna. Odrijas mamma informē, ka pašlaik nevar pateikt precīzu saziedotās summas apmēru, jo līdzekļus ziedotāji pārskaitīja uz Odrijas kontu. Tad, kad ģimene varēs piekļūt līdzekļiem Odrijas bankas kontā, saziedotos līdzekļus nodos kāda labdarības fonda rīcībā, līdzīgu mērķu realizēšanai. Cilvēkiem, kas vēlas savus līdzekļus atgūt, tos pārskaitīs tad, kad būs iespējams piekļūt bankas kontam. Tos, kas vēlas atgūt savus ziedojumus, viņa aicina sazināties privāti.

Jau stāstījām, ka Odrijai ārstēšana ārpus Latvijas bija nepieciešama, jo visi līdzekļi palīdzēt mūsu valstī bija izsmelti. Odrija, cīnoties ar smago slimību, bija izgājusi 18 ķīmijterapijas kursus. Viņa arī bija pārcietusi operāciju, kas uz laiku apturēja audzēja attīstību.

Madrides klīnikā, uz kurieni Odrija devās saņemt palīdzību, notiek pētījumi retu audzēju ārstēšanā. Viņa bija plānojusi tajos piedalīties. Pati ārstēšana būtu veikta bez maksas, bet analīžu veikšana un citi saistītie izdevumi būtu jāsedz pašiem, tāpēc Odrija lūdza līdzcilvēku palīdzību. Pavisam bija nepieciešami 30 000 eiro, un, ņemot vērā, ka Odrijas ģimene apmaksāja viņas ārstēšanu Latvijā vairāku tūkstošu eiro apmērā un līdzekļu palīdzības saņemšanai tagad viņai nebija, tika lūgts sabiedrības atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!