Dzīve visu laiku sniegs dažādus pārbaudījumus, tāpēc visvieglākais veids, kā tiem tikt pāri – būt laimīgai un izkristalizēt galveno. Balstoties uz "Power of Positivity", izvirzījām trīs jomas, kurās svarīgi rast galvenos jautājumus.

Personība un laime

Lai dzīve virzītos ar pavisam citu jaudu, nepieciešams sakārtot savu iekšējo pasauli. Lūk, jautājumi, kas tev palīdzēs visu sakārtot pa plauktiņiem!

Vai es esmu laimīga? Rast atbildi uz šo jautājumu ir ļoti svarīgi, jo tieši tas lielā mērā nosaka to, kā tu dzīvo savu dzīvi kopumā.

Vai es turpinu mācīties kaut ko jaunu? Nekad nav par vēlu, lai iemācītos kaut ko jaunu. Studijas, kursi vai vienkārši sevis interesējošas tēmas izpēte turpinās tavu attīstības ceļu.

Vai esmu tur, kur es vēlos būt? Ir ļoti svarīgi saprast, vai tiešam esi izvēlējusies pareizās izvēles. Ja kaut kādā ziņā nejūties par to pārliecināta, varbūt laiks pārmaiņām?

Te vērts pieminēt arī Lienes Uresinas stāstu. Kā varētu domāt, viņai bija viss – ģimene, māja, restorānu bizness. Tomēr viņas dzīvē kaut kā trūka – dzīves garšas baudīšanas. Diemžēl pie strikta slēdziena kaut ko mainīt viņa nonāca pēc skarbiem dzīves notikumiem, bet tagad viņa ir laimīga, darot to, kas patīk, un pildot kouča pienākumus. Ar viņas stāstu vari iepazīties šeit.

Vai es dzīvoju dzīvi tā, kā es to vēlētos? Skaidrs, ka visu tagad un uzreiz iegūt nav iespējams, tomēr kaut kādā ziņā visu laiku skumt par saviem dzīves apstākļiem arī nav lāga. Novērtē to, kas tev ir, un padomā par tuvākiem un tālākiem dzīves mērķiem.

Vai es saņemu un izstaroju mīlestību? Mīlēt un būt mīlētai ir ļoti svarīgi. Un te vienmēr saruna neraisās ap otro pusīti, bet arī ģimeni vai kādu citu tuvu cilvēku. Ikvienam nepieciešama sava deva rūpju un mīlestības.

Karjera

Foto: Shutterstock

Vairumam no mums liela daļa dzīves aizrit darbā, tāpēc būtiski, lai tas patiktu un sniegtu piepildījuma sajūtu.

Vai es daru to, kas man patīk? Pats svarīgākais jautājums, uz kuru lieliskajā variantā jāsniedz pozitīva atbilde. Ja atbilde ir negatīva, tad nav divu domu – tas agrāk vai vēlāk kļūs par milzu problēmu.

Kādi ir mani darba augļi? Ir lieliski, ja tavs darbs ir novērtēts un ir nozīmīgs ieguldījums kādā jomā.

Vai šis būs darbs, kurā varēšu nostrādāt visu mūžu? Vai darbs ir tik interesants un saistošs, ka tas tev nekad neapniktu? Padomā par to!

Esmu apmierināta ar darbu un atalgojumu, jo tas man ļauj… Daudz vieglāk būs strādāt tad, ja domāsi ne tikai par to, ko spēj dot citiem, bet arī to, ko tu saņem pretī, kas, protams, nav mazāk svarīgi.

Vai es piepūlos, lai savus rezultātus uzlabotu? Ir divi veidi, ar kādu attieksmi iet uz darbu – iedzīvoties savā komforta zonā vai arī visu laiku pilnveidoties un mesties jaunās avantūrās.

Pilnvērtīga laika plānošana

Foto: Shutterstock

Laiks ir neprātīgi svarīgs – to nevar pagriezt atpakaļ un nopirkt. Ir nopietni jāpiedomā pie tā, kā to pavadi, lai vēlāk nesūkstītos, ka laiks paskrējis ar vēja spārniem un neko neesi paguvusi darīt. Plāno savu laiku gudri!

Saņemt ir lieliski, bet ko varu dot pretī? Tu noteikti vari pateikties dzīvē par daudz lieliskām iespējām, pieredzi un lietām, tomēr tikpat svarīgi kā saņemt, ir arī dot citiem. Padomā par kādu labo darbu, kas varbūt tev ir vien nieks, bet kādam var nozīmēt ļoti daudz.

Vai es atrodu laiku, lai palīdzētu arī citiem? Sniegt palīdzīgu roku vai vienkārši iepriecināt kādu – tas liks justies labi ne tikai otram, bet arī tev pašai.

Vai es pietiekami labi plānoju savu laiku? Labi plānojot laiku, iespējams paveikt patiesi daudz. Izskaud no savas ikdienas laika zagļus un esi daudz produktīvāka.

Vai es dzīvoju ar pilnu krūti vai tomēr vairāk esmu ieņēmusi vērotāja nostāju? Padomā par to, kā tu dzīvo savu dzīvi. Iesaisties notikumos, labprāt kaut kur dodies un visu dari ar nezūdošu enerģiju? Protams, ir reizes, kad enerģijas rezerves ir izsīkušas, tomēr nemitīga dzīves vērotāja loma tavu dzīvi krāšņāku nepadarīs.

Ko es gribu atstāt aiz sevis? Šis ir jautājums, par kuru vajadzētu padomāt jau laikus. Vai vēlies, lai tevi atceras bērni? Vai varbūt vēlies, lai tavs vārds būtu zināms plašākai auditorijai un par tevi runātu tavi darbi? Ja izdomāsi, kā tu gribi, lai tevi atceras, varēsi ķerties pie reālas plānu īstenošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!