Foto: PantherMedia/Scanpix
Atslodzes dienas nozīmē organisma attīrīšanu, bet organisma attīrīšana nozīmē tā atbrīvošanu no sārņiem, šlakvielām – toksīniem, zarnu traktā uzkrātiem kaitīgiem mikroorganismiem, vienlaikus mazinot cukura un holesterīna līmeni. Atslodzes dienas ir ļoti vērtīgas visas dzīves garumā, bet tievēšanas laikā tās nereti kļūst par visu tievētāju labākajiem draugiem.


Ievērojot atslodzes dienas:

  • uzlabojas ādas stāvoklis;
  • cilvēks sāk justies vieglāk un brīvāk, jo tiek zaudēti kilogrami;
  • mazinās sirds un asinsvadu slimības;
  • atslodze noteikti nāks par labu gan kuņģim, gan zarnu traktam, kas ikdienā ir pārlieku noslogoti;
  • šādas atslodzes dienas atjauno normālu garšas izjūtu, kas no lielās ēdienu daudzveidības ikdienā parasti izmainās.

Nevēlos runāt par atslodzi kā par badošanos vai ūdens dienu - vēlos runāt par atslodzi, kas ir balstīta uz kādas vienas - vieglas - maz kaloriju bāzes.

Ārsti iesaka būt uzmanīgiem ar atslodzes dienām un netaisīt tās biežāk kā:

1x nedēļā, ja tā balstās tikai uz ūdeni - turklāt tad nepieciešams pieturēties pie sistemātiskas attīrīšanās - pieņemsim - katru pirmdienu.

2x nedēļā, ja atslodze balstīta uz vieglu, maz kaloriju pārtiku. Šajā gadījumā tiek ieskaitītas atslodzes, kur dienas laikā tiek uzņemts līdz 500 kalorijām dienā.

3x nedēļā, ja atslodze balstīta uz vieglu pārtiku ar samazinātu kaloritāti - šajā gadījumā uzņemto kaloriju skaits ir 700-900 kaloriju robežās.

Atslodzes dienas svara samazināšanai.

Nav noslēpums, ka bieži ieturam atslodzes dienas tieši tamdēļ, lai veicinātu tievēšanu (arī mana tievēšanas sistēma to paredz), tāpēc plānojot savu tievēšanu vai savas atslodzes der atcerēties, kuras ir tās labākās dienas atslodzei.

Tās varētu būt regulāri sadalītas dienas - piemēram katra pirmdiena, vai katra pirmdiena un ceturtdiena vai arī ik pēc 3 dienām, vai jebkā savādāk, bet nepieciešams ievērot regularitāti. Regularitāte palīdzēs tievēšanas procesam un palīdzēs organismam pierast pie šīm atslodzēm, tādējādi atslodzes varēs ieviest kā dzīves sastāvdaļu.

Atslodzes lieliski noder pēc lielām svinībām vai citiem izēšanās pasākumiem, jo tādējādi mēs spējam kompensēt lieki apēsto kaloriju daudzumu.

Kas der atslodzes dienām?

Augļi - lieliski noder! Organisms netiks izolēts no vitamīniem un uzņems citas augļos vērtīgās vielas.

Dārzeņi - visā savā godībā - īpaši svaigā veidā!

Piena produkti - bagāti ar kalciju un kā zināms, kalcijs ir ļoti nepieciešams tievēšanas periodā.

Gaļa - dīvaini, bet jā - arī gaļu izmanto kā atslodzes dienas sastāvdaļu.

Graudaugu produkti - Tagad noteikti lielākā daļa domās - nu kas gan tās ir par atslodzes dienām?

Ūdens!

Lai atslodzes dienā organisms nezaudētu šķidrumu - noteikti visas dienas laikā jāizdzer 2-3l šķidruma!

Nebrīnieties!

Atslodzes dienās, tāpat kā jebkurās citās dienās, var uzņemt gan pārtiku, gan sulas (spiestas un biezsulas). Protams, ir jāpievērš uzmanība, ka uzņemtais daudzums atšķirsies no ikdienā (pat tievēšanas laikā) uzņemtā pārtikas un sulu daudzuma, bet nedrīkst iekrist arī galējībās.

Noteikti NĒ!

Patstāvīgas atslodzes dienas neder kā ikdienas diēta, jo atslodzes dienai paredzētais kaloriju daudzums ir zem jebkurām kritiskajām robežām un šāda diēta novedīs tikai pie galvas sāpēm, organisma novājināšanas, sliktas dūšas un kas zina - pat slimībām!

Uzmanību - ne vieni pārspīlējumi pie laba gala nenoved!

Labāk pacietīgi un ar mēru, bet izturēt līdz galam - nekā neizturēt un atrauties! Tad viss ieguldītais darbs būs vējā!

Pēc atslodzes dienas

Ieturēt mērenību! Nākamo rītu pēc atslodzes dienas nevajadzētu sākt ar olām un šķiņķi, priekšroka jādod tādiem ēdieniem, kā piemēram, biezpienam, īpaši jogurtiem, parastai pilngraudu maizei, svaigiem dārzeņiem, utt.Recepšu sadaļā jau ilgu laiku atrodas 13 burvīgas receptes atslodzes dienām, pienācis laiks šīs receptes papildināt, bet sākumā sagatavošu atslodzes dienu plānu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!