Foto: Shutterstock
Tas, ko tu dari pirms miega, patiesībā atstāj diezgan lielu iespaidu uz tevi, miega kvalitāti un arī enerģiju nākamajā dienā. Pārsvarā cilvēki saprot, ka viņu diena būs produktīva tikai tad, kad būs labi izgulējušies un jutīsies lieliski, tāpēc ierastie rituāli pirms miega ir svēti.

Gulēšana ir ļoti svarīga diennakts daļa, ko nekādā gadījumā nevajadzētu sev laupīt. Bet jāsaprot tas, ka ne tikai miegā pavadītās stundas ietekmē izgulēšanās sajūtu, svarīgi arī rituāli pirms miega.

Šeit vari aplūkot iemeslus, kāpēc tu nevari izgulēties, taču to, ko darīt ik vakaru, lai miegs būtu saldāks un nākamā diena daudz saulaināka un produktīvāka, apkopojis "Businessinsider".

Lasi grāmatu

Foto: Shutterstock

Nedomā par darbu

Foto: Shutterstock

Tiesa, citreiz šādi darbiņi ir neizbēgami, tomēr vismaz guļamistabā darbu nevajadzētu lūgt viesos. Izlasīt pēdējo ziņu vai paveikt ar darbu saistītu lietu būtu ieteicams vismaz pusstundu pirms dusas, lai, guļot gultā, nenāktos tās visu laiku pārcilāt prātā. Būsim godīgas, vismaz kādu reizi esam piecēlušās ļoti nogurušas, jo visu nakti esam strādājušas sapņos, taču vēl vienu darba dienu jau pēc sapņos piedzīvotās, ir diezgan grūti nostrādāt, tāpēc ļausim sev gulēt mierīgi un uz mājām darbu nenest.

Mēģini pilnībā atslēgties no visas pasaules

Foto: Shutterstock

Izveido darāmo darbu sarakstu

Foto: Shutterstock

Protams, tas notiek tieši tad, kad vēlamies iesnausties. Tomēr labs veids, kā attīrīt prātu, ir izveidot nākamās dienas darbu sarakstu – iespējams, tās ir lietas, kas jāiegādājas, idejas nākotnes projektiem vai tas, ka jāpiesaka zobārsta apmeklējums. Tieši šie mazie nieciņi, kas nav nekur piefiksēti, visu laiku riņķo prātā, neļaujot kārtīgi atpūsties.

Pavadi laiku ar ģimeni

Foto: PantherMedia/Scanpix

Pārrunā ar savu dzīvesbiedru svarīgākos šīs dienas notikumus vai palasi bērniem kādu pasaku. Radi jaukas atmiņas un esi kopā ar tiem, ar kuriem vēlies būt kopā. Pavadot lielisku un mierpilnu vakaru kopā ar ģimeni, kvalitatīvs miegs garantēts.

Dodies vakara pastaigā

Foto: Shutterstock

Izveido savu atslābināšanās rituālu

Foto: Shutterstock

Plāno laiku miegam

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!