Foto: DPA/Scanpix/LETA

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu, kurā kāds vīrietis Viļānos apsūdzēts par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, kas saistīta ar dedzināšanu lielā apmērā un tīšu prettiesisku personas nonāvēšanu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Vīrietis atbildīgs arī par vairāku šķūnīšu nodedzināšanu neilgā laikā.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada 15.februāra vakarā apsūdzētais, atrodoties alkohola ietekmē, piegājis pie kādas mājās Viļānos un tīši aizdedzinājis tās durvis. Šādi viņš rīkojies dusmu vadīts - dedzinātājam pirms tam bija izcēlies konflikts ar kādu vīrieti, kura māte pastāvīgi dzīvojusi minētajā mājā.

Fakts, ka mājā dzīvoja sirmgalve, apsūdzētajam bija labi zināms un brīdī, kad viņš tīši aizdedzinājis durvis, viņš esot pieļāvis, ka tajā brīdī sieviete var atrasties mājā. Pārliecinoties, ka liesmas no mājas durvīm sāk strauji izplatīties, un apzinoties, ka aizdedzinātajā mājā var atrasties sirmgalve, apsūdzētais no notikuma vietas devās prom. Rezultātā izcēlās ugunsgrēks un sirmgalve, kura tobrīd atradās mājās, gāja bojā no saindēšanās ar dūmiem.

Pēc iepriekš minēto noziedzīgo nodarījumu pastrādāšanas apsūdzētais nepilna gada laikā aizdedzināja vēl trīs šķūnīšus ar tajos esošajām mantām, nodarot cietušajiem mantisku zaudējumu 6305 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!