Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas policijai 2.februārī izdevies pārtraukt heroīna piegādes grupas darbību, kas narkotikas vedusi no Krievijas uz Latviju. Likumsargi aizturējuši divas personas – sievieti un iepriekš vairākkārt tiesātu vīrieti, portālu "Delfi" informēja VID.

Satiksmes autobusā Krievija-Latvija muitnieki aizturējuši kādu sievieti, kurai izņemti 170,6 grami heroīna. Pēc VID domām narkotiskās vielas bijis plānots realizēt Latvijas tirgū.

Vēlāk Rīgā uz aizdomu pamata par minētā nozieguma organizēšanu aizturēts arī kāds vairākkārt tiesāts vīrietis.

VID par noziedzīgo nodarījumu ierosinājis kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 190.1 panta 2.daļas - par aizliegtu preču un vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai - un Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu. Organizatoram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, norāda dienests.

Pārbaudot Muitas policijas pārvaldes rīcībā esošo operatīvo informāciju, 2.februārī tika veikta muitas kontrole kādai sievietei, kura ar satiksmes autobusu no Krievijas ieradusies Latvijā. Muitas fiziskās kontroles laikā pie personas tika atrasta noslēpta viela, kuras sastāvā saskaņā ar ekspresanalīzes testa rezultātiem bijis heroīns.

Tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par šī nozieguma organizēšanu Rīgā tika aizturēts kāds agrāk vairakkārt tiesāts vīrietis.

Procesā izņemtajai vielai tika veikta ķīmiskā ekspertīze. No VID Muitas laboratorijas saņemtais eksperta atzinums liecinājis, ka atrastā viela satur 170,6 gramus heroīna. Abu aizturēto personu dzīvesvietās VID veica kratīšanas.

5.februārī Ziemeļu rajona tiesa nozieguma organizatoram kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet otrai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pēc VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonu domām šāds heroīna kontrabandas kanāls ir darbojies ilgāku laiku. Narkotiskā viela, ko sieviete centās ievest Latvijā, bijusi paredzēta izplatīšanai Latvijas tirgū. Izņemtā heroīna vērtība "melnajā" tirgū ir aptuveni 10 200 eiro, liecina VID aplēses.

Dienests norāda, ka šogad tas ir lielākais VID muitas iestāžu aizturētais heroīna daudzums. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Patlaban VID plašāku informāciju nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!